Rob’s kerstactie maakt 89 gezinnen in Zuidplas blij

De jaarlijkse boodschappentassen actie van NIeuwerkerker Rob van Lopik was ook dit jaar weer een groot succes. Maar liefst 89 gezinnen in de verschillende dorpen van Zuidplas werden maandagavond 13 december verrast met een gele Jumbo tas vol met boodschappen.

Een succesvolle actie zegt Rob, maar ergens te triest voor woorden dat zoveel gezinnen in Nieuwerkerk maandelijks niet rond kunnen komen waardoor een volle boodschappentas zo vlak voor kerst niet vanzelfsprekend is. ¨Er zijn veel gezinnen in Nieuwerkerk aangewezen op deze voorziening en met deze doelgroep ben ik zeer begaan¨ vertelde hij eerder aan JBN Nieuws. “Ik wil daarom de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en minder bedeelden graag weer een tas boodschappen geven met de Feestdagen”.

Rob organiseerde deze tassen actie voor de elfde keer. In de maanden vooraf konden  inwoners na oproepen op diverse lokale (social) media, boodschappen brengen voor deze actie. En voor het eerst werd de kleur van de boodschappentassen geel. Na jarenlang gesponsord te zijn door de MCD werd na het vertrek van deze winkel uit het Oude Dorp in Nieuwerkerk het stokje overgedragen aan de Jumbo Kraan in winkelcentrum Reigerhof.

Diverse vrijwilligers brachten de tassen maandagavond rond waardoor Rob weer ruimte heeft in zijn huis !

(foto: Rob en Ger in een met boodschappen vol huis).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.