Nieuwerkerker Rob gaat er weer voor: Kerstboodschappenactie moet weer vele gezinnen gaan bereiken

Voor de elfde keer is  Rob van Lopik weer gestart met het inzamelen van voedsel voor lokale inwoners die het moeilijk hebben om maandelijks rond te komen en aangewezen zijn op de voedselbank. En met deze actie, hoopt hij weer vele mensen die het minder hebben te verrassen met een tas boodschappen voor de komende feestdagen.

Er zijn veel gezinnen in Nieuwerkerk aangewezen op deze voorziening. In 2020 werden ruim 80 gezinnen verrast met een mooi boodschappenpakket. Met deze doelgroep is Rob zeer begaan vertelde hij eerder aan JBN Nieuws. “Ik wil de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en minder bedeelde graag weer een tas boodschappen geven met de Feestdagen” De actie kan alleen slagen als inwoners actief meedoen aan deze actie en Rob roept daarom ieder op om in de voorraadkast te kijken of er producten staan die men kan en wil missen. “Ook tijdens het boodschappen doen kan men uiteraard iets extra’s meenemen”.

Het gaat om voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan blijven ( graag even de uiterste verkoopdatum nakijken ) zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta etc.
De actie is niet bedoeld om speelgoed etc. in te zamelen benadrukt Rob. De actie loopt tot 11 december. Tot dan kunt u producten brengen. U kunt boodschappen inleveren aan de Zeepkruid 17 of Madeliefveld 26. Als er niemand thuis is dan kunt u de boodschappen voor de deur zetten.

In eerdere jaren mocht Rob een doos neerzetten bij de MCD supermarkt, echter na de sluiting van deze winkel in mei dit jaar is daar nu geen mogelijkheid voor.

 Rob zou graag zien dat hij in de Nieuwerkerkse supermarkten een doos mag plaatsen voor donatie en vraagt dan ook of winkeliers Rob een berichtje willen sturen. In December zullen de tassen gevuld worden en schenkt Rob deze aan een instantie die deze vervolgens kan uitdelen aan mensen die tijdens kerst geen rijkelijk diner op tafel hebben staan. Op onze  facebookpagina de komende weken regelmatig een update over deze grootse inzamelingsactie.

Naast de vele gelukkige gezinnen werd ook Rob weer blij, hij kreeg weer enige ruimte in zijn woonkamer.
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.