Zorgen om Kerstboodschappen actie: inzameling boodschappen blijft achter

Voor het twaalfde jaar organiseert Nieuwerkerker Rob van Lopik een inzamelingsactie van boodschappen bestemd voor lokale inwoners die het moeilijk hebben om maandelijks rond te komen en aangewezen zijn op de voedselbank. Maar waar de start van de eerdere acties voortvaren verliepen, zijn er tot nu toe nog maar twee tassen gevuld, en dat baart Rob zorgen.

¨Vorig jaar waren het al 15 tassen maar nu nog maar twee¨ zucht Rob. De Nieuwerkerker zet zich aan ieder eind van het jaar in maar dit jaar lijkt er nog weinig animo onder de Nieuwerkerkers te zijn. Een oorzaak kan Rob wel bedenken, ¨De financiële lasten zijn voor velen een reden om de hand op de knip te houden. Flink stijgende energiekosten en duurdere boodschappen. Toch juist in deze dure tijden is deze boodschappenactie belangrijk om zo vele Nieuwerkerkers te kunnen helpen

Er zijn veel gezinnen in Nieuwerkerk aangewezen op deze voorziening. In 2021 werden ruim 89 gezinnen verrast met een mooi boodschappenpakket. Met deze doelgroep is Rob zeer begaan vertelde hij eerder aan JBN Nieuws. “Ik wil de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en minder bedeelde graag weer een tas boodschappen geven met de Feestdagen” De actie kan alleen slagen als inwoners actief meedoen aan deze actie en Rob roept daarom ieder op om in de voorraadkast te kijken of er producten staan die men kan en wil missen. “Ook tijdens het boodschappen doen kan men uiteraard iets extra’s meenemen”.

Het gaat om voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan blijven ( graag even de uiterste verkoopdatum nakijken ) zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta etc.

De actie is niet bedoeld om speelgoed etc. in te zamelen benadrukt Rob. De actie loopt tot 14 december. Tot dan kunt u producten brengen. U kunt boodschappen inleveren aan de Zeepkruid 17 of Madeliefveld 26. Als er niemand thuis is dan kunt u de boodschappen voor de deur zetten.

Daarnaast staat er bij de Jumbo Supermarkt in winkelcentrum Reigerhof een speciale doos waar men een boodschap donatie kan doen.
In December zullen de tassen gevuld worden en schenkt Rob deze aan mensen die tijdens kerst geen rijkelijk diner op tafel hebben staan. Op onze  facebookpagina de komende weken regelmatig een update over deze grootse inzamelingsactie.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.