Nieuwerkerk ontdekt de nieuwe Aldi supermarkt (video)

Sinds vrijdagmorgen 10 december is Nieuwerkerk aan den IJssel een supermarkt rijker, de Aldi werd om klokslag 08:00 uur feestelijk geopend. Met het doorknippen van een lint door filiaalmanager Naser Etemovic en een appeltaart aanbieding voor maar 1,50 euro werden de eerste klanten verwelkomt in de winkel.

Met lekkers uit de foodtruck voor het winkelpand werden zo de eerste boodschappen gedaan in de van oorsprong Duitse supermarkt gigant. De komst van de winkel was omstreden aangezien de komst niet mogelijk zou zijn door het bestemmingsplan. Echter, Aldi vond een een ´maas in de wet´ waardoor de gemeente Zuidplas het afgeven van een vergunning niet kon weigeren. En zo begon in augustus dit jaar de bouw van een 1500 vierkante meter winkelpand aan de Hoofdweg-Zuid. Naast het pand is een parkeerruimte voor ruim 100 auto’s en ligt op een gunstige plek voor zowel inwoners uit Nieuwerkerk, nessenlade en Capelle aan den IJssel. Of de aanliggende Hoofdweg (Zuid) afdoende is berekend op het winkelend publiek zal de tijd leren. De werkzaamheden aan de oprit waren vrijdag nog niet geheel voltooid waardoor er soms een onoverzichtelijke verkeerssituatie ontstond.

de Aldi aan de Hoofdweg-Zuid is dagelijks van 08.00 tot 20:00 uur geopend zijn ( wettelijke sluitingstijd ivm corona maatregelen). Op zondag is de Aldi geopend van 12:00 uur-18:00 uur.

.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.n

l

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.