Benno de Ruiter lijsttrekker van het CDA Zuidplas: ‘Wij maken ons als lokale partij hard voor ieder dorp!’

Afgelopen week hebben de lokale leden van de CDA gekozen voor de gezichten die het CDA de komende periode mogen gaan vertegenwoordigen in de gemeenteraad in Zuidplas. Moordrechtenaar Benno de Ruiter is gekozen als lijstrekker.

De afgelopen jaren ging hij onder meer de dorpen in om de speeltuinen in de dorpen veiliger te maken. ‘Als vader van twee jonge kinderen weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je kinderen veilig kunnen spelen in jouw buurt. Sporten, scholen en veilige wijken, daar heb ik me hard voor gemaakt en dat blijf ik doen voor onze dorpen!

Met het motto ‘Krachtige dorpen’ kiest het CDA voor ieder individueel dorp laat de partij weten.´Wij willen dat Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle voorzieningen in hun dorp houden. Sportverenigingen, de muziekschool, supermarkten,voorzieningen voor jongeren en ouderen´. De partij vindt het van groot belang dat alle dorpen van Zuidplas leefbaar blijven. De Ruiter heeft zich hier de afgelopen vier jaar voor ingezet als raadslid van het CDA. ‘Vol overtuiging kies ik voor leefbare dorpen zonder wachtlijsten.’

Een tweede speerpunt van het CDA is veiligheid. De partij vroeg vaak aandacht voor de aanrijtijden van de politie, er werd gepleit voor meer sterkte bij de brandweer en de buurtpreventie werd zoveel mogelijk in het licht geschoven. Met een motie van het CDA kwam er een veiligheidsbus in Zuidplas. ‘Een dorp moet veilig en leefbaar zijn. Krachtige dorpen is niet zomaar een leus, het is waar wij als CDA ons dagelijks voor inzetten’, aldus de Ruiter.

Naast de Ruiter bestaat de top 10 uit bekende gezichten uit de verschillende dorpen. ‘We wilden een lijst met mensen die echt midden in die samenleving staan. Alle dorpen verdienen een vertegenwoordiger. Juist omdat ze dan met eigen ogen kunnen zien wat een dorp nodig heeft.’ 

Op de tweede plaats staat Harmen van Norel uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Huidige raadsleden Mark den Hollander (Zevenhuizen) en Pien Meppelink (Moordrecht) bezetten plaats drie en vier. Op plaats vijf vinden we econoom Maarten Huug Bode. De plekken zes tot tien worden achtereenvolgens bezet door Mark Vermeulen, Wilko van den Akker, Margreet Bos, Chiel van der Kooij en Ciska Dijkema-Bonnet.

Binnenkort worden alle kandidaten voorgesteld via de sociale media sites van het CDA Zuidplas. Wat drijft hen, waarom vertegenwoordigen ze jouw dorp. En wat gaan ze doen met uw, met jouw stem.

Het CDA Zuidplas is te volgen via facebook (facebook.com/cdazuidplas), twitter(@cdazuidplas) en instagram(@zuidplas_krachtigedorpen), of via www.krachtigedorpen.nl. Zodra het kan, komen de partijleden zichzelf  graag fysiek voorstellen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.