CDA: geen politiebureau maar veiligheidsbus in de Zuidplas

Na het verdwijnen van het politiebureau in 2015 in Nieuwerkerk aan den IJssel zien inwoners tot op de dag van vandaag dit nog steeds als een gemis. Nu er op korte termijn ook geen plannen zijn voor een eventuele terugkeer komt het CDA met een plan voor de komst van een veiligheidsbus.

Volgens fractielid Benno de ruiter van het CDA zou de komst van een zogenaamde veiligheidsbus kunnen bijdragen aan de verbondenheid van de inwoners uit de Zuidplas met de hulpverleners.’We hebben al jaren geld gereserveerd in de begroting voor de veiligheid. Dat bedrag kan mooi worden besteed aan deze bus die gebruikt kan worden door de politie maar ook door handhavers, brandweer of ambulancepersoneel’ aldus Benno. Volgens het CDA zou deze mobiele werkplek kunnen functioneren op locaties waar tijdelijk meer toezicht nodig is, ‘op deze wijze sla je twee vliegen in één klap’.

De bus zou toegankelijk moeten zijn voor inwoners om even ‘langs’ te komen om een verhaal kwijtte kunnen onder het genot van een kopje koffie. De inwoners zijn tenslotte de oren en ogen van de buurt. Het CDA geeft als voordeel van deze ‘mobile werkplek’ dat deze flexibel ingezet kan worden in alle dorpen van de gemeente Zuidplas om zo de zichtbaarheid te vergroten. Of het plan van de Christen Democraten gehoord woord is afwachten, de partij heeft vragen ingediend bij het college Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.