Ruim voldoende draagvlak voor verlenging termijn BIZ Oude Dorp

Het was spannend tijdens de informatieavond en telling van 4 november 2021 over de bedrijveninvesteringszone ’t Oude Dorp. Maar na het tellen van de stemmen bleek er ruim voldoende draagvlak te zijn voor een nieuwe termijn van 5 jaar.

De draagvlakmeting werd gehouden onder alle belastingplichtige ondernemers. Belastingplichtige ondernemers zijn ondernemers met een onroerende zaak in het gebied (dat voor de onroerendzaakbelasting geen woning is). De minimale respons moest 50% zijn, waarvan een meerderheid van tenminste 2/3 deel vóór verlenging van de BIZ moest stemmen. Onder toeziend oog van wethouder economische zaken Jan Willem Schuurman werden de stemmen geteld. De totale respons was 77% (30 stemmen), waarvan 29 stemmen vóór de BIZ stemden en 1 tegen. Daarmee is de verlenging van de BIZ Oude Dorp een feit.

Plannen 2022-2026
Het doel van de BIZ Oude Dorp is om de samenwerking in het gebied te stimuleren, een positieve bijdrage te leveren aan het lokale leefklimaat en te fungeren als aanspreekpunt tussen bedrijven/instellingen binnen (en buiten) het gebied en de gemeente. De afgelopen 5 jaar is geïnvesteerd in de aankleding van het gebied, evenementen, gebiedsmarketing en workshops voor de ondernemers en/of hun medewerkers. In de komende termijn wil de BIZ extra inzetten op o.a. verdieping van evenementen (ook B2B events), een breder aanbod aan praktische workshops voor ondernemers, parkeerproblematiek en leegstandbestrijding.

Meer informatie
Bent ondernemer of pandeigenaar en hebt u vragen, neem dan contact op met het bestuur via info@hetoudedorpnieuwerkerk.nl.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.