Nieuwerkerk verwelkomt Sinterklaas dit jaar in de Parkzoomhal

In 2021 zal Sinterklaas een aankomstfeest geven in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel. De Sint krijg hierbij ondersteuning van Stichting Evenement en de Sportstichting Zuidplas. Op 20 november zal burgemeester Weber van Zuidplas samen met de kinderburgemeester Faris El Achrafi de Sint ontvangen. Het feest voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar start om 14:30 uur, de inloop is vanaf 14:00 uur.

Er zal bij de toegang een QR en ID-controle plaatsvinden voor volwassenen. Voor de kinderen zal alleen ‘blijf thuis bij klachten’ gelden. Wel zullen de toegangsbewijzen worden ingenomen, waarna de kinderen de hal in zullen gaan en de ouders op de tribune op de eerste verdieping plaats nemen.

“Het liefst hadden we de sint laten aankomen op het Oude Dorp zoals voorheen, maar helaas is dat nu niet mogelijk omdat het altijd enorm druk is. We hebben geen alternatieve locatie gevonden waar we onze kindervriend kunnen laten aanmeren. Daarom zijn we blij dat we een aankomstfeest kunnen aanbieden op een veilige manier en in overleg met de gemeente” legt Liane Boele uit.

De organisatie roept op om het vooral een kinderfeest te laten zijn en de kinderen af te zetten en op te halen op de parkeerplaats. Iedereen moet zich wel vooraf aanmelden op de website www.actiefinzuidplas.nl van de sportstichting Zuidplas om een toegangsbewijs te krijgen.

De deuren openen om 14:00 uur en om 14:30 zal het feest losbarsten in de grote zaal. Tijdens het aankomstfeest worden er diverse activiteiten georganiseerd en is de Pietenband weer van de partij met vrolijke sinterklaasmuziek. Tijdens het feest is ook de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd. Deze week worden op scholen kleurplaten uitgedeeld en kinderen van 4 tot en met 9 jaar maken kans op een prijs. Kleurplaten kunnen ook opgehaald worden bij de receptie van het Polderbad en daar gekleurd weer ingeleverd worden. Om 15:30 uur is het feest afgelopen en kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

Let op: Alles is onder voorbehoud van evt. nog komende maatregelen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.