Halloween in Nieuwerkerk, geen optocht, wel griezelen

Het wordt weer volop griezelen deze week in Nieuwerkerk,  door de corona-maatregelen vorig jaar konden diverse Halloween-activiteiten toen geen doorgang vinden, dit jaar is er wel weer van alles te beleven, al dan niet aangepast.

Zo organiseren bewoners uit de Dalenbuurt zaterdagavond 30 oktober weer Halloween in de straten. Kinderen kunnen verkleed langs de deuren waarbij inwoners de keuze krijgen “trick or treat”. Op dit moment doen er 28 (spookhuizen) mee en 39 verklede kinderen. 

Organisatoren Colinda Both en Danielle Kemp zouden het wel leuk vinden als er wat meer huizen mee zouden doen, zodat de route  wat langer duurt. ¨Een jaarlijkse bijeenkomst op het plein in de Dalenbuurt gaat dit jaar ivm de maatregelen rondom corona niet door¨. De dames sporen dan ook buren aan om ook gezellig mee te doen met deze leuke griezelige avond ,vol spookjes heksen en dracula,s. ¨versier je huis /straat extra eng zodat het opvalt¨.

Naast de Dalenbuurt organiseren ook enkele bewoners uit de wijk Esse in Nieuwerkerk aan den IJssel een “trick or treat” voor de kinderen in deze buurt. Dit alles zal vrijdagavond 29 oktober plaatsvinden.

De jaarlijkse grote Halloween-optocht in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat ook dit jaar niet door, Als alternatief heeft de speeltuinvereniging De IJsselkids wel iets anders voor de kinderen in petto, een griezelfeest in de speeltuin! Het griezelfeest vindt plaats op vrijdag 29 oktober in de speeltuin. Voor de ouders is er een terras buiten de speeltuin waar ze koffie/ thee/ tosti en dergelijke kunnen kopen.  De kinderen worden in de speeltuin vermaakt met allerlei spannende Halloween activiteiten. De avond is gratis maar men vraagt een vrijwillige bijdrage, Iedereen is van harte welkom. Verkleed komen mag is niet verplicht. Voorafgaand zijn er Woensdagmiddag 27 oktober diverse Halloween activiteiten in de speeltuin.

eer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.