Boe !! Griezelige halloween-optocht brengt veel griezels op de been

Angstige momenten vrijdagavond 27 oktober in de Nieuwerkerkse straten. Wie deze avond zich buitenshuis durfde te wagen is vast wel een spook, skelet, een Dracula of een ander eng monster tegen gekomen. Met inzet van vele vrijwilligers en verkeersbegeleiders vond in Nieuwerkerk deze avond de jaarlijkse Halloween optocht plaats.

Lang leek het er vrijdag op dat het evenement in het water zou vallen maar wonderbaarlijk stopte de zware regenval een uur voor de start. Traditiegetrouw startte de groots opgezette optocht even voor 19.00 uur  bij snackbar (en sponsor van de avond)  Verhage in winkelcentrum Dorrestein. Verkleed als spook, heks of andere enge gedaante liep men een vernieuwde route. Zo kon er nu ook flink gegriezeld worden tijdens de route door de Dorpsstraat in het oude dorp van Nieuwerkerk waar onder andere de wandelaars werden opgeschrikt door een spookachtige Game-Inn.

Video: Start Halloween optocht, video Renaldo Verhage

Via de Ringvaart naar de Polderdreef, daar hadden de bewoners er weer alles aan gedaan om de langslopende stoet ´Halloween-gangers´ te vermaken en te laten schrikken. Diverse bewoners hadden voor de gelegenheid hun huis versierd in Halloween-sfeer en werd men getrakteerd op griezelige situaties. De Speeltuin, omgetoverd tot 1 groot spookhuis zelf was het aankomstpunt van de optocht, waren er leuke prijsjes voor de leukste outfits en kon men op de foto.

Halloween 2023 is mede mogelijk gemaakt door Plus Dorrestein, Jumbo Reigerhof, Jolanda van de markt, Big Appel van de markt, Verhage en de Game-Inn Oude dorp.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.