Waterberging onder het wegdek en parkeerplaatsen Boslaan in Zevenhuizen

Dat het klimaat verandert is een gegeven. De buien die vallen worden heviger en de zomers worden droger en warmer. Om hier goed op voorbereid te zijn, nemen we ook in de gemeente Zuidplas maatregelen. Daarom hebben we bij de reconstructie van de Boslaan in Zevenhuizen een innovatieve manier van waterberging onder het wegdek toegepast.

Sindskort ligt er een waterbergende voorziening onder het wegdek en parkeerplaatsen van de Boslaan. Deze “GireauBufferblocks” van Giverbo worden direct onder de wegverharding geplaatst en kunnen 267 liter per m2 bergen. Ze zijn gemaakt van beton en zijn sterk genoeg om met een dunne straatlaag of wegverharding direct belast te worden door zwaar verkeer. Ze zijn niet zwaar, een blok van 60x45x16 cm weegt net iets meer dan 44 kg. Omdat het gewicht zo laag is, zijn deze GireauBufferblocks uitermate geschikt voor bodems zoals we deze in Zuidplas tegenkomen.

“Dit systeem van waterberging biedt Zuidplas twee oplossingen. Bij hevige regenval zorgt het ervoor dat het water goed weg kan stromen en wordt opgevangen. Bij droogte zorgt het opgevangen water ervoor dat de bodem minder uitdroogt. Dit is ideaal voor de veenachtige bodemstructuur die wij in
delen van Zuidplas hebben. We hopen hiermee de levensduur van het wegdek significant te kunnen verlengen” aldus wethouder Jan Willem Schuurman.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.