Zeer grote brand Capelle aan den IJssel zorgt voor enorme rookontwikkeling

De zeer grote brand zondagochtend in diverse panden aan de Lylantselaan in Capelle aan den IJssel was ook vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel goed zichtbaar. Het vuur ontstond waarschijnlijk in het filiaal van Decor wonen en sloeg vervolgens over naar een naastgelegen kantoorpand, het voormalige pand van de Navo, tegenwoordig het ondernemershuis.

Hulpdiensten hadden de brand al snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Dit werd later verder opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Er zijn meerdere brandweerwagens en hoogwerkers aanwezig geweest ten tijde van de brand. Ook kwam er een meetploeg ter plaatse, die meette of er giftige stoffen in de lucht zaten. Extra eenheden werden ingezet om problemen met de wateraanvoer te voorkomen.

NL-Alert
Om 11:21 werd er een NL-Alert verstuurd waarin werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen bij rookoverlast.
Rookwolken van de brand dreven richting Rotterdam Oost, in Nieuwerkerk had men geen last van de rook. Door de situatie naast de Hoofdweg was afrit van de A20 ter hoogte van de Hoofdweg enige tijd afgesloten voor het verkeer. De schade loopt in de miljoenen, onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van deze grootse brand.

Met dank aan JBN-verslaggever Jan Swiers en Radio Capelle

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.