Maatregelen naar aanleiding van geplaatste video’s

De gebeurtenissen met betrekking tot de geplaatste video’s hebben enorme impact op de gemeentelijke organisatie als geheel en in het bijzonder op het team handhaving. Het college van burgemeester en wethouders neemt de situatie uiterst serieus en heeft direct maatregelen getroffen. Dit laat de gemeente weten in een uitgebreid persbericht die is verzonden naar diverse media. De financiële gevolgen met betrekking tot deze situatie zullen in beeld worden gebracht en worden verwerkt in de de najaarsnota van de gemeente Zuidplas.

Met het team handhaving heeft de gemeente afspraken gemaakt over hun inzet. Daarboven heeft de gemeente Zuidplas afspraken gemaakt met het politieteam Waddinxveen-Zuidplas om extra inzet te plegen op het gebied van handhaving. Omdat de situatie een enorme impact heeft op het team handhaving is de gemeente ook in gesprek met het team om te kijken wat er nodig is voor het goed functioneren van het team nu en in de toekomst. Daarnaast brengt de gemeente in beeld welke capaciteit nodig is om het team handhaving op sterkte te houden. Diverse omliggende gemeenten hebben hun hulp aangeboden.

Daarnaast heeft de gemeentesecretaris naast een interne onderzoek een extern bureau opdracht gegeven een onderzoek te starten. ‘Zodra de resultaten bekend zijn van dit onderzoek zal de gemeente hierover communiceren. Dit zou nog enige tijd kunnen duren gezien de aard en complexiteit van het onderzoek’.

Op één van de filmpjes die zondagavond verschenen op social media zijn twee medewerkers van de gemeente herkenbaar in beeld gebracht. Met de betreffende medewerkers is een gesprek geweest. Voor beide medewerkers geldt dat zij als ordemaatregel geschorst zijn lopende dit onderzoek. Het onderzoek moet mede uitwijzen wat hun betrokkenheid was.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Laatste update: 17:24

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.