Seksvideo-schandaal Zuidplas: gemeente schorst derde medewerker

Er is een derde medewerker van gemeente Zuidplas als ordemaatregel geschorst, naar aanleiding van de dit weekend op sociale mediakanalen geplaatste video’s waarop seksuele handelingen van personen in het gemeentehuis zichtbaar zouden zijn. Dit gebeurt op grond van de eerste bevindingen van een intern onderzoek. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zijn hierover geïnformeerd.

De diverse filmpjes waarbij twee stelletjes in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas seks hadden zorgen al dagen voor het gesprek in de Zuidplas. Ook landelijk is er veel aandacht voor het incident dat is gefilmd van buitenaf door jongeren.

Naast RTV West, Algemeen Dagblad werd het bericht ook gebracht door Hart van Nederland.Op één van de video’s lijken medewerkers van afdeling Handhaving duidelijk zichtbaar te zijn. Wethouder Jan Verbeek liet maandag aan Radio Capelle weten dat hij zondagavond rond 11.30 uur door de gemeentesecretaris is gebeld met het bericht dat er video’s circuleren op social media. Maandagochtend is een onderzoek gestart. Toen bleek dat twee medewerkers van Handhaving duidelijk in beeld waren zijn de betreffende medewerkers onmiddellijk uitgenodigd voor een gesprek. Het resultaat daarvan is dat naast deze medewerkers nu ook een derde medewerker van de gemeente Zuidplas is geschorst. Dat betreft een ode maatregel. Of er nog meer schorsingen aankomen is verder afwachten.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.