De beste cappuccino van de Zuidplas, getest door de Zonnebloem

Veel Nederlanders realiseren zich niet dat een deel van de 1,3 miljoen mensen met een lichamelijke beperking door hun handicap te maken heeft met sociaal isolement. Voor velen betekent het dat nu de vakantieperiode zo’n beetje voorbij is en langzamerhand iedereen weer naar werk en school gaat, het leven weer doorgaat. Met of zonder corona. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is alles opgehouden. De Nationale Vereniging de Zonnebloem start daarom met een campagne om dit bij meer mensen bekend te maken.

De Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem Zorgt met tal van activiteiten ervoor dat onze deelnemers wel de mogelijkheid krijgen om er op uit te gaan. We hebben daar de afgelopen tijd mooie voorbeelden van gezien. Met dank aan bijvoorbeeld de viszaak R&L van de Graaf in de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel, die voor onze deelnemers in de maand juli de haringparty mogelijk heeft gemaakt. Of het restaurant Perron met wie wij onze Zomerlunch hebben kunnen organiseren. 
In de maand augustus nemen de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel én Moordrecht hun gasten mee naar een horecagelegenheid van hun keuze in de Zuidplas voor een cappuccino. Aan de hand van hun bevindingen stellen wij een overzicht op van de beste cappuccino in de Zuidplas. Daarbij merken we op dat de Zuidplas voor deze test inclusief De Roode Leeuw is aan de ‘s Gravenweg én ook alle horeca rond de Zevenhuizerplas daaronder valt. De eerste resultaten van de test zijn binnen en tot nu toe is de conclusie dat onze gasten en vrijwilligers de cappuccino in de Zuidplas overwegend als goed beoordelen. 
Op dinsdag 26 augustus nemen we onze gasten mee naar de tuinen in het Nieuwerkerkse deel van het Hitland. We bieden ze daar een eenvoudige lunch aan en uiteraard is er de gelegenheid om de tuinen te bezoeken, of het Hitland zelf in te treffen. 
Voor onze deelnemers kost het niets om aan deze activiteiten mee te doen.  


Meer informatie over onze activiteiten vindt u op onze website:https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/activiteiten

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.