CDA Zuidplas vraagt opnieuw om plastic containers in de dorpen


Tijdens de gemeenteraadvergadering van 8 juli heeft CDA Zuidplas het college gevraagd om een plastic container in alle dorpen te plaatsen. Al jaren vraagt het CDA om plastic containers in de dorpen.


CDA fractievoorzitter Tinet de Jonge: ‘We zien dat inwoners steeds eerder hun gevulde plast zakken aan lantaarnpalen hangen. Soms hangen ze er de dag na het ophalen al. Dat is natuurlijk geen gezicht. En wat voor ons nog belangrijker is, ze trekken plaagdieren aan. Op bepaalde locaties in
Nieuwerkerk zie je de ratten door de straten lopen. Dat willen we niet. Niet voor niets worden ratten de gevaarlijkste plaagdieren ter wereld genoemd. Ze verspreiden ziektes en knagen zich een weg door electriciteitskabels. De kosten voor de bestrijding liggen vele malen hoger dan die voor de
aanschaf van een plastic container. We begrijpen dat niet alle inwoners de mogelijkheid hebben om hun plastic in hun woning op te bergen maar vroeg ophangen moeten we niet willen. Daarom moet er een alternatief komen!’

Wat het CDA betreft wordt er in eerste instantie een pilot gedraaid. ‘Het liefst willen we direct een plastic container in ieder dorp. Wanneer dit niet mogelijk is, dan stellen wij een pilot voor. Hierbij kunnen we eerst een container plaatsten in een wijk. Als dit werkt, dan breiden we het zo snel
mogelijk uit naar alle dorpen. Wanneer we in gesprek zijn met inwoners wordt negen van de tien keer ook de vraag om een plastic container op tafel gelegd. Wat ons betreft gaan we er dan ook zo snel mogelijk mee aan de slag!’ Er stemden niet voldoende raadsleden in met de motie. De wethouder heeft wel toegezegd dat deze inbreng van het CDA in november meegenomen wordt bij het vaststellen van de afvalvisie. ‘Dat is
alvast een stap in de goede richting. We hopen dat de overlast door plaagdieren tot die tijd beperkt blijft’, aldus de Jonge.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.