Hoofdweg officieel geopend

De Hoofdweg is weer open. Wethouders Maarten Struijvenberg van de gemeente Capelle aan den IJssel en Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas onthulden samen met Henk Alkema, gebiedsmanager van Prins Alexander Rotterdam, afgelopen vrijdag 10 juli een snelheidsdisplay. Hiermee werd de weg na ruim een jaar aan werkzaamheden officieel geopend.

Het geplaatste snelheidsdisplay geeft aan wanneer bestuurders te hard rijden door middel van smileys. Dit draagt bij aan meer veiligheid op de weg. Naast een betere doorstroming was dit een van de voornaamste redenen om de weg aan te pakken. Het display is geplaatst aan de noordkant van de Hoofdweg ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Door de corona-maatregelen zat een feestelijke opening op locatie er niet in. Er is daarom gekozen om tijdens de opening een film te maken. Daarnaast krijgen alle bewoners in de regio nog een attentie aan huis.

Betere doorstroming

De reconstructie van de Hoofdweg is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel is uitgevoerd door aannemers Heijmans (fase 1) en BAM Infra (fase 2). De huidige weg is aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. De bypasses bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde zorgen voor een betere en snellere doorstroming. Ook kunnen fietsers nu veiliger oversteken doordat de oversteekplaatsen voor fietsers zijn verlegd. De nieuwe weg heeft geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg zijn geheel (her)bestraat.

De werkzaamheden aan de Hoofdweg waren opgedeeld in twee fases:

 Fase 1: verbeteren van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. De kruising ter hoogte van de Akeleibaan is aangepast en voorzien van verkeerslichten. Deze fase is in mei 2019 afgerond.

 Fase 2: De werkzaamheden in deze fase betroffen het herinrichten van de Hoofdweg vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwekerk aan den IJssel. Deze fase wordt 19 juni 2020 afgerond.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

One Thought to “Hoofdweg officieel geopend”

  1. Francis

    Kan me nog herinneren dat de A 20 werd geopend, dat scheelde veel tijd als we wekelijks naar oma in Rotterdam gingen in onze volkswagenbus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.