Er kan weer (veilig) gespeeld worden: Speeltuin De IJsselkids gaat open !

Het geduld van vele Nieuwerkerkse kinderen (en ouders) wordt eindelijk beloond, speeltuin De IJsselkids gaat weer open! Vanaf woensdag 3 juni kunnen de kids weer volop komen spelen.

Door de invoering van de maatregelen die verdere verspreiding van het Covid-19 virus moeten tegengaan mocht ook de speeltuin eerder niet open. Doordat ook enkele vrijwilligers in de risicogroep vallen en dus niet aanwezig mogen zijn op het speelterrein was het lange tijd de vraag of en hoe de speeltuin kon heropenen. Door de versoepeling van de regels en met het maken van duidelijke afspraken is het licht nu op groen gegaan om de deuren weer op een veilige manier te heropenen. Op uitzondering van het winkeltje na op het terrein kan men dus weer gebruik gaan maken van alle faciliteiten. Wel gelden er diverse regels waar de organisatie zich moet houden.

  • Maximaal honderd personen in de speeltuin.
  • Bij binnenkomst en na toiletgebruik gebruikt men handgel.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen vrij samen spelen.
  • Kinderen ouder dan 12 jaar houden onderling 1,5 meter afstand van elkaar, behalve gezinsleden.
  • Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels.
  • De tafels en stoelen die opgesteld zijn moeten blijven staan, er mogen geen stoelen worden bijgeplaatst.
  • Kom alleen als u en uw kind klachtenvrij zijn.

De speeltuin is iedere werkdag geopend van 13:00-17:00 uur en in het weekend van 11:00-17:00 uur. De entree bedraagt 1 euro. Begeleiding betaald 50 cent.Let op, er zijn geen pin mogelijkheden dus betaald u contant en gepast. Op de woensdagochtend is het Peuterochtend, speciaal voor de kleine kinderen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.