Afval-tourist in buurgemeente Capelle bekeurd

De handhavers in buurgemeente Capelle aan den IJssel hebben zondag 1 juni een inwoner uit ‘een andere gemeente’ bekeurd in verband met illegale afvaldumping.

De handhavers troffen de persoon aan toen deze huisvuil in een Capelse container aan de Admiraal Helfrichweg dumpte. Navraag aan de persoon bleek dat deze niet woonachtig was in Capelle. Capelse containers mogen uitsluitend gebruikt worden door Capelse inwoners. Het is voor de buurtgemeentes van de Zuidplas al langer een bron van ergernis. Waar in de Zuidplas een bedrag van 1,50 euro wordt afgetikt van de pas kan men op illegale wijze gratis het huisvuil kwijt bij de buren. En dit leidt weer tot overvolle afvalcontainers in voornamelijk Capelle aan den IJssel en de Rotterdamse wijk Nesselande. Eerder sprak het Rotterdams raadslid van de VVD Pascal Lansink in het Algemeen Dagblad over de afvaldump in de Rotterdamse wijk Nesselande:  ‘De ondergrondse containers zitten vol, mede omdat mensen uit Nieuwerkerk met hun autootje dat huisvuil daar komen dumpen’. Of de bekeurde persoon die door de handhavers werd betrapt uit de gemeente Zuidplas kwam is onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.