Avondklok in Zuidplas: serene rust op straat


Stille lege straten en wegen in de Zuidplas. De meeste inwoners hebben zich zaterdagavond 23 januari 2021 gehouden aan de door de overheid ingestelde avondklok. Vanaf 21.00 uur was het erg rustig op straat, een enkeling werd bekeurd voor het overtreden van deze avondklok.

Een opvallende stilte in de straten. Enkel een verdwaalde maaltijdbezorger of thuiszorgmedewerker was zichtbaar en bus 190 reed leeg de haltes langs. Op een enkele vuurwerkknal na was het stil. Een ongekend straatbeeld voor de zaterdagavond, een rust voor menig hondenbezitter. Deze mochten, mits de hond aangelijnd was wel naar buiten.

De avondklok werd eerder deze week door het demissionaire kabinet-Rutte III aangekondigd om daarmee de verspreiding van het coronavirus verder terug te dringen. De avondklok duurt in ieder geval tot in ieder geval 10 februari en geldt tussen 21:00 en 04:30 uur. De avondklok betekent dat niemand zich op openbare plekken mag ophouden. Binnen blijven dus al gelden er uitzonderingen. Hulpverleners, werk, een examen of calamiteit kan wel een reden zijn om op weg te zijn. Men moet dan een ‘Eigen verklaring avondklok’ en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ bij zich hebben. De hoogte van een avondklokboete bedraagt 95 euro.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.