Nieuwerkerkse schrijfster brengt nieuw jeugdboek over Noorse mythologie uit

Auteur Inge Pietjouw bracht onlangs haar nieuwste boek Valkyrja uit. Valkyrja is een nieuw magisch verhaal dat zich afspeelt in de Vikingtijd. Noorse mythologie is de rode draad door dit verhaal. Valkyrja is voor iedere fantasyliefhebber van 12 jaar en ouder.

Noorse mythologie en het Viking-hiernamaals

Valkyrja gaat over het leven na de dood, in de werelden voorbij de onze.

Raaf sprak tot raaf
‘Ik weet iets’
De ketenen breken
En de wolf is vrij

Verhalen uit de Edda en reizen in Noorwegen vormden de grootste inspiratie voor het schrijven van dit boek. De titel Valkyrja komt van het Oud-Noorse woord voor Walkure. En dat is precies waar dit boek over gaat: in het leven na de dood moet hoofdpersoon Kira plotseling de taken van een weggelopen Valkyrja over zien te nemen.

Research Vikingtijd

Valkyrja speelt zich af in de Vikingtijd en is een mix van fantasy en Noorse mythologie. De wereld van Valkyrja lijkt sterk op het Scandinavië uit de negende eeuw, toen de bevolking geloofde in de Noorse goden. Nog meer dan bij haar eerdere boeken speelt de Noorse mythologie een grote rol in Valkyrja. De auteur heeft zich jaren verdiept in de Vikingperiode, Noorse mythologie en IJslandse sagen.

Reacties op de Droomwandelaar-saga

Eerder schreef Inge Pietjouw al twee jeugdboeken over de Vikingtijd: Droomwandelaar -Aurora en Droomwandelaar – Wolvenvuur. Beide boeken zijn in de tweede druk en in honderden bibliotheken in het land verkrijgbaar. Enkele reacties:

Spannend, fantasierijk en avontuurlijk.” Biblion

Vlot geschreven en krachtige personages.” Fantasywereld.nl

Over de auteur

Inge Pietjouw woont in Nieuwerkerk aan den IJssel en werkt als communicatieadviseur voor de Rijksoverheid. Daarnaast is zij schrijfdocente. Schrijven is haar grootste passie. Ze schreef in 2012 twee chicklits voor uitgeverij The House of Books. Fantasy is het genre dat het beste bij haar past. In 2017 kwam Droomwandelaar -Aurora uit bij fantasy-uitgever Zilverspoor. Wolvenvuur is het afsluitende deel van het tweeluik en zag in augustus 2018 het levenslicht. In 2020 kwam daar Valkyrja bij.

Valkyrja

“Voet voor voet bewandelde ze het pad van haar dood. Beelden van haar leven flitsten als vluchtige flarden voorbij. Kira kon niet stoppen met lopen, hoe koud ze het ook had. De tranen stroomden over haar wangen en zelfs die verwarmden haar gezicht niet. Het was koud, zo koud.” Niets gaat zoals Kira wil. Allereerst is ze hartstikke dood. Dat zat niet in de planning, ze is nog maar veertien jaar oud. Als ze dan ook nog eens de taken van een weggelopen Valkyrja moet waarnemen, is ze helemaal klaar met haar bestaan. Kira ploetert door, met het raafje Balthasar aan haar zijde. Maar zelfs in de dood laat haar verleden haar niet met rust. En dan veroorzaakt ze per ongeluk ook nog het begin van het einde der tijden. Nu is Kira zelfs haar dood niet meer zeker…

De boekentrailer is te vinden op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=F2fZVNhPwnA

De online boekenpresentatie staat hier: https://www.youtube.com/watch?v=vDL86A4n5c4&t=11s

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.