SP stelt vragen betreft debacle schaatbaan en vraagt zelfde aandacht als golfbaan

Na het zoveelste debacle betreft de ijsbaan in Park Hitland is nu ook voor de lokale politiek de maat vol. De SP gaat daarom aan het college vragen stellen over de problemen rondom de baan die al jaren aan de gang zijn.

De afgelopen dagen kon u op onze (facebook) pagina’s meerdere verhalen lezen van teleurgestelde schaatsers die te kampen hadden met een slecht onderhouden baan die behoorlijk water lekte. Vrijdagavond stonden meerdere fanatieke schaatsers klaar om het ijs op te gaan, echter de verlichting ging niet aan.
In een persbericht laat de socialistische partij weten vol trots te zijn op de ijsbanen van de vrijwilligers in Zevenhuizen en Moordrecht waar het wel ging. Des te wranger is de SP over Hitland waar de baan professioneel beheerd wordt maar er al jaren een potje van maakt ondanks beloften in 2017 dat het goed zou komen.
De SP zou graag willen weten of het college bekend is met de slechte staat van de baan en vraagt om een opsomming wat de gemeente Zuidplas heeft gedaan in het bestuur van Hitland met betrekking tot de schaatsbaan. Tevens vraagt de partij zich af of het recreatieschap de boel nog wel onder controle heeft.
De jongeren afdeling van de SP hebben geopperd om de baan opnieuw aan te leggen met een laag asfalt op de bodem en een klein dijkje. Hiermee zou er een multi functioneel evenemententerrein ontstaan die in de niet wintermaanden gebruikt zou kunnen worden voor bijvoorbeeld skeeler / fiets/ racebaan activiteiten. De partij zal aan het college de vraag gaan stellen wat deze van dit idee vinden, of het college hiermee aan de slag kan met de bestuurders van Park Hitland en of de aanleg van een evt.vernieuwde baan uit het golfbaanbudget mag komen.

Eerder in het nieuws

Een gedachte over “SP stelt vragen betreft debacle schaatbaan en vraagt zelfde aandacht als golfbaan”

  1. Theo Plate

    Ik woon bijna 40 jaar in Nieuwerkerk. Na het opheffen omstreeks 1990 van de prima ijsbaan achter het huis van de fam. Olsthoorn (voorzitter IJsclub Nieuwerkerk) is het bijnavnpoit meer wat geweest. In N’kerk kon je pas schaatsen als de Rotte dicht lag (!!). Toenmalige zelfstandige gemeente gaf liever geld aan andere dingen uit en nu nog, maar het onderhouden van dit ijsbaantje KAN niet veel geld kosten als het goed wordt aangelegd. Het verhaal over bewegende bodem is een drogreden. Er had wel eerst een damwandje omheen gemoeten natuurlijk daar knagen geen beesten doorheen. Stukje verharding, beton met vlechtwerk plus goed asfalt en je hebt een prima skeeler- en schaatsbaan en multifunctionele buitenruimte. Laat de lichtmastjes veranderen naar 10 meter masten en aanleggen en onderhouden door een goed bedrijf. Bijvoorbeeld Oostendorp die het ook bij VVN doet. Maar het zal wel niet gebeuren. Ze smijten liever geld weg door bijvoorbeeld een slechts 30 jaar jong prachtig gemeentehuis te slopen en opnieuw te bouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.