Noodpompen bij recreatiegebied Hitland

In de afgelopen dagen is er veel regen gevallen en de komende dagen wordt nog meer neerslag verwacht.

De gemalen in ons gebied draaien volop om al deze regen af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel heeft het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard wee extra pompen geplaatst om het water sneller af te voeren. Deze pompen kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen. Door de aanhoudende regenval is de bodem verzadigd. De neerslag voert men op deze wijze snel mogelijk af om wateroverlast te voorkomen. Het Hoogheemraadschap houdt de watersituatie, de peilgebieden, in ons gebied goed in de gaten. Op dit moment is er geen aanleiding tot extra maatregelen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.