Gratis compost voor de lokale tuinliefhebber

Net als voorgaande jaren stelt ook dit jaar de gemeente Zuidplas gratis stercompost beschikbaar.

In de lokale krant Hart van Holland zal op de gemeentepagina een bon worden geplaatst. Tegen inlevering hiervan is van zaterdag 17 maart tot en met vrijdag 23 maart is tegen inlevering van de bon gratis één zak Stercompost (25 liter) af te halen zolang de voorraad strekt.
U kunt hiervoor tijdens de openingstijden terecht op het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel en bij het afvalbrengstation in Zevenhuizen.
De compost is gemaakt van het groente-, fruit- en tuinafval dat u elke week aanbiedt. Dit gft-afval wordt afgeleverd bij Stercompost, een composteringsinstallatie waar al het gft-afval uit de omgeving wordt ingezameld. Vervolgens ondergaat het gft-afval een groot aantal bewerkingen, met als eindresultaat het product compost. Van 10 kg gft wordt 3,5 á 4 kg compost gemaakt, dat voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.