IJsbaan Hitland zet schaatsers in het donker

Het had het slotstuk kunnen zijn van deze winter, 1 winterse avond schaatsen op de verlichte schaatsbaan in Park Hitland. Helaas stonden enkele enthousiaste avondschaatsers vrijdagavond niet alleen in de kou, maar ook in het pikkedonker.

Op de door de problemen geteisterde ijsbaan kon vrijdag 2 maart voor het eerst een beetje worden geschaatst. Doordat deze baan al tijden lekkages vertoonde daalde het waterpeil loeisnel waardoor het toch al hoge gras boven het water/ijs oppervlak kwam. Doordat de zonkracht zorgde voor een broeieffect werd ijsvorming bemoeilijkt en was het ijs van niet te beste kwaliteit.
Vrijdagmiddag werd er door Park Hitland op social media aangekondigde dat in de avonduren de verlichting aan zou gaan zodat ieder nog 1 laatste winteravondje kon genieten. Diverse schaats liefhebbers kwamen dan ook vrijdagavond tevergeefs. Het was aardedonker waardoor schaatsen onmogelijk was.

Op Facebook wordt er inmiddels volop gereageerd op de zoveelste misser rondom de ijsbaan. Ook Park Hitland heeft inmiddels gereageerd. Roxanne Den Ouden laat namens Park Hitland op Facebook weten:

“Beste mensen, ik zie zojuist alle reacties en ik snap de verbazing. Wij zijn zelf ook verbaasd, aangezien de lampen getest zouden zijn en dit expliciet gevraagd is. We hadden het iedereen van harte gegund om vanavond nog even te kunnen schaatsen, maar helaas lijkt die vlieger niet op te gaan. Ten zeerste mijn excuses daarvoor namens Hitland”.

Aangezien de komende dagen de temperatuur gaat stijgen en er een nieuwe vorstperiode niet aan zit te komen zal het dossier IJsbaan Hitland even gesloten kunnen worden. En volgende winter? Wij gaan het afwachten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.