Geen ijsbaan Park Hitland: kom niet aan met de schuld in de schoenen van een ex ijsclub te schuiven


Ingezonden lezersbrief
:

Een beetje vreemd bericht op de site van Hart van Holland inzake de ijsbaan in Hitland. In een bericht van 9 december op de site van Park Hitland is duidelijk te lezen, waarom men niet van plan was om er water in te laten. Men wilde 7 dagen met strenge nachtvorst (wat men daaronder verstaat is onduidelijk).

Nu komen ze met het verhaal, dat het iets met de ijsclub te maken zou hebben. Iedereen, die enigszins bekend is met deze landijsbaan weet dat het recreatiegebied Hitland, Park Hitland, de baan beheert en zorgt voor water en licht. Men doet verder aan ijs bij bv. sneeuw niets en daarom is destijds de IJsvereniging opgestart met vrijwilligers.

Entree heffen, mogelijkheid om materiaal te stallen etc., was onmogelijk. Een openbare baan, die voor een ieder toegankelijk moest zijn. Voor een IJsvereniging zonder inkomsten natuurlijk een onmogelijke zaak om daar dan veel zaken aan te pakken.

Vertel dan gewoon eerlijk, we hebben een stuk land, dat zetten we onder water of niet zoals nu, maar kom niet aan met de schuld in de schoenen van een ex ijsclub te schuiven.

Letterlijk staat op de site dit verhaal van de directeur, dat dus niet op waarheid is gebaseerd. Jammer, maar de beste man had zich beter moeten inlezen of navraag moeten doen.

Quote Hart van Holland: Park Hitland

In Park Hitland zijn de afgelopen tijd voorbereidende maatregelen getroffen om de landijsbaan op te kunnen tuigen: het gras is gemaaid, de ondergrond is gerold en de verlichting en de waterpomp zijn getest, zo is te lezen op de website. ‘Het is nu wachten op het belangrijkste ingrediënt: voldoende, aanhoudende (nacht)vorst.’

Gebrek aan vrijwilligers

De landijsbaan in het Nieuwerkerkse recreatiegebied is echter niet onder water gezet. “Schaatsclub Hitland, die het normaal gesproken organiseert en beheert, is dit najaar opgehouden te bestaan wegens gebrek aan vrijwilligers”, legt Ton Aker van Recreatieschap Hitland uit. “Wij hebben zelf geen personele bezetting om het te begeleiden.”

Deze keer laat Hitland de kans op ijspret dus aan zich voorbijgaan maar, zo belooft Aken: “Bij een volgende structurele vorstperiode zal het recreatieschap de baan gewoon onder water zetten en het dan vrij laten aan de schaatsers, op eigen risico, zonder verdere voorzieningen.”

Tot zover……in het verleden is de pomp ALTIJD door het huidige Park Hitland verzorgd en de ijsclub had daarmee nooit iets van doen. Hulp en informatie is er door betrokken Nieuwerkerkers wel altijd aangeboden.

Ik had me na meer dan 20 jaar inzet voor een goede landijsbaan voorgenomen me er niet meer over uit te spreken, maar ik kan niet tegen oneerlijkheid, vandaar dat ik dit dus toch nog even heb opgeschreven.

Voor mij is het nu definitief einde verhaal……ik wens de schaatsliefhebbers, wellicht elders, veel plezier.

Leen de Koning

Dit artikel (met mogelijkheid tot reageren) is ook geplaatst op onze Nieuwerkerkse Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker Als..

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.