Zuidplas wil sluitende begroting door bezuinigen op buitenruimtes: vollere prullenbakken, hoger gras en uitschakelen fonteinen

Hoger gras, minder vaak geleegde prullenbakken, meer zwerfvuil op straat en het uitschakelen van fonteinen. De gemeente Zuidplas kondigt bezuinigingen aan in het onderhoud van de openbare ruimte. Inwoners moeten er rekening mee houden dat het straatbeeld er (nog) minder verzorgd uit komt te zien.

Via de eigen social mediakanalen laat de gemeente weten dat deze maatregelen nodig zijn om een sluitende begroting te realiseren. “We gaan van een zogenoemd onderhoudsniveau B naar onderhoudsniveau C (behalve voor begraafplaatsen). Dit betekent niet dat we helemaal niets meer doen, maar we moeten keuzes maken,” aldus de gemeente.

Een van de zichtbare veranderingen is het niet aanzetten van de fonteinen. “Want hoe leuk het er ook uitziet als een fontein spettert, het kost ook veel geld,” verklaart de gemeente.

Hoewel Zuidplas naar eigen zeggen liever niet bezuinigt op het onderhoud van de openbare ruimte, is het volgens de gemeente noodzakelijk om keuzes te maken vanwege de beperkte financiële middelen. Men benadrukt dat veiligheid voorop blijft staan: “Op het moment dat een situatie in de openbare ruimte onveilig is, bekijken we wat ervoor nodig is dit te herstellen.”

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.