Treinreizen gehinderd door spoorwerkzaamheden dit weekend

Wie van plan is om komend weekend met de trein te reizen, moet even opletten. Een deel van het spoor tussen Leiden en Gouda en tussen Gouda en Rotterdam is aan het einde van de levensduur. Daarom vernieuwd spoorwegbeheerder Prorail van vrijdag 24 tot woensdag 29 mei op verschillende plekken wissels, spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Ook onderhoudt men een aantal overwegen. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer en de beschikbaarheid van overwegen.

Geen Treinen tussen Rotterdam en Gouda

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei rijden er geen treinen tussen Rotterdam en Gouda. Tussen station Nieuwerkerk aan den IJssel en station Capelle Schollevaar vervangt men spoorstaven en plaatst men raildempers. In Nieuwerkerk aan den IJssel vernieuwt men ook de overweg over de Tweede Tochtweg. Bewoners en bedrijven aan de Tweede Tochtweg blijven bereikbaar via een tijdelijke weg aan het einde van de straat.

Beperkte Overlast

Prorail probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt nodig is. De werkzaamheden beginnen vrijdag om 23.00 uur en duren tot maandag 6.00 uur.

Alternatieve Routes en Voorzieningen

Reizigers worden aangeraden om van tevoren hun reis te plannen en rekening te houden met extra reistijd. Voor actuele informatie over de werkzaamheden en alternatieve reisroutes kunt u terecht op de websites van de NS en ProRail.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.