Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk klopt SC Monster in eigen huis

foto: Jolanda van het Kaar

Door de onverwachte nederlaag tegen Hillegersberg op de laatste speeldag voor de winterstop, wist Nieuwerkerk dat het zich geen verdere zeperds kon veroorloven. De rode lantaarn als gevolg van deze nederlaag deed veel pijn. In Monster moest de aanzet worden gegeven voor een betere tweede competitiehelft. Daarin is de ploeg van trainer Michel van Noort vandaag uitstekend geslaagd en vooral in de eerste helft zagen we een herkenbaar Nieuwerkerk met een sterk collectief en veel inzet.

Nieuwerkerk dat vanaf de start van de competitie geplaagd wordt door veel afwezigen, begon ook nu niet zonder personele problemen. Maurice Treffers is nog altijd niet inzetbaar. Marijn Langhorst is nu de volgende die met een voetkwetsuur  een aantal weken zal moeten toekijken. Bovendien was vandaag ook Ivanildo Misidjan niet inzetbaar. Daarentegen kon Vince van Dongen eindelijk zijn opwachting maken na maandenlang blessureleed.

Trainer Michel van Noort koos vandaag voor Jayson Vermeulen in plaats van Rowendey Schoop in de punt van de aanval. Nieuwerkerk speelde zeer compact en liet de bal aanvankelijk aan de thuisploeg en probeerde op het middenveld, onder aanvoering van de vandaag sterk spelende Stefan van Diest, de zaken vroegtijdig te ontregelen. Dit lukte de ploeg aardig en gaandeweg de eerste helft nam het meer initiatief en slaagde het erin de thuisploeg meer op eigen helft vast te zetten. In de 25e minuut zag Stefan van Diest een prima vrije trap door de doelman van SC Monster ten koste van een hoekschop onschadelijk worden gemaakt. Nieuwerkerk bleef in de fase erna gevaarlijk. Via een hoekschop van Stefan van der Vlegel was het in de 33e minuut bijna raak, maar de thuisploeg bracht ternauwernood redding. Even later was het dan wel zover. Stefan van der Vlegel kwam na opnieuw een goede interventie op het middenveld aan de linkerkant goed door en zijn voorzet werd door Shane van den Engel bij de tweede paal binnengetikt. De thuisploeg probeerde in de slotfase van de eerste helft de zaken weer gelijk te trekken. Het kreeg hiervoor wel de kansen, maar mede dankzij goed keeperswerk van doelman Kevin de Geus, bleef de score op 0-1 staan.

Na rust met Tygo Letwory voor Jayson Vermeulen (opnieuw hamstringproblemen), opende SC Monster meteen de jacht op de gelijkmaker. Het drukte Nieuwerkerk nu ver terug op eigen helft. De ploeg van trainer Michel van Noort knokte voor elke meter en met name de achterste linie gaf geen enkele krimp en kwam telkens weer als winnaar uit de strijd. In de 67e minuut (paal) en 73e minuut (uit vrije positie naast) kwam het wel tweemaal goed weg. Nieuwerkerk zelf kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Pas in de slotfase was het dichtbij een treffer nadat de ingevallen Rowendey Schoop goed overzicht behield en Philippe den Hartog alleen voor de keeper zette, maar die zag zijn inzet door de doelman van de thuisploeg onschadelijk worden gemaakt. Tenslotte trok Nieuwerkerk de zwaar bevochten zege over de streep en klonk het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter W. Roozeboom (beduidend milder voor de thuisploeg in zijn beslissingen vandaag) als muziek in de oren.

Is de ommekeer nu aanstaande? Komende zaterdag tegen concurrent DHC op eigen sportpark kan de ploeg hier een passend antwoord op geven en nog verder van de onderste plekken afstand nemen.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (75. Vince van Dongen) – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok – Bart Meeske ( 86. Xander Laanen) – Stefan van Diest – Shane van den Engel (75. Rowendey Schoop) – Philippe den Hartog – Jayson Vermeulen (46. Tygo Letwory) – Stefan van der Vlegel 

Kopfoto: foto: Jolanda van het Kaar

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.