Cor Lamers waarnemend burgemeester Capelle aan den IJssel

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 19 december Cor Lamers tot waarnemend burgemeester van de gemeente Capelle aan den IJssel. Lamers is 67 jaar en woont in Schiedam.

Peter Oskam stopt per 19 december als burgemeester van Capelle aan den IJssel in verband met zijn benoeming tot griffier van de Tweede Kamer. Aangezien dan nog niet kan worden voorzien in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over de ontstane situatie en het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Cor Lamers voorgesteld als waarnemend burgemeester van Capelle. Vervolgens hebben de fractievoorzitters een prettig kennismakingsgesprek met Lamers gehad. Zij herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning en zien de waarneming door Lamers met vertrouwen tegemoet.

In maart 2024 zal de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester in september 2024 aantreden.

Lamers heeft ruim 30 jaar ervaring in het burgemeestersambt. Tot voor kort was hij burgemeester van Schiedam (2012 tot juni 2023). Vanuit die hoedanigheid was hij vice-voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en vertegenwoordigde hij die regio tevens in het Veiligheidsberaad. Voor Schiedam was hij burgemeester in Houten (2001-2012) en Bleiswijk (1993-2001). Ook was hij wethouder in Spijkenisse (1984-1986 en 1990-1993). Voorts was hij 25 jaar in diverse functies bestuurlijk actief binnen de VNG, onder meer als vice-voorzitter (2007-2012).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.