Kerstboom inleveren = geld verdienen

Ook na deze feestdagen kunt u weer uw kerstboom inleveren en zo €0,50 verdienen. Wellicht niet zo interessant voor iedereen, maar wellicht wel een zeer leuke bijverdienste voor veel jongeren. Deze struimen vaak de dagen na kerst en oud en nieuw de straten af op zoek naar afgedankte bomen om zo een extra zakcentje te verdienen.

Woensdagmiddag 3 januari kunt u ook in Nieuwerkerk aan den IJssel  uw kerstboom weer inleveren.  Voor elke ingeleverde kerstboom ontvangt men dus € 0,50.

De gemeente zorgt ervoor dat de kerstbomen bij het groenafval terecht komen, zodat er compost van gemaakt wordt. Voorgaande jaren werden alle ‘gezonde’ kerstbomen mét kluit niet versnipperd, maar geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essehof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit jaar geeft de gemeente Zuidplas dit stokje over aan Zorgboerdeij De Bovenstee en kunnen daar de kerstbomen met kluit ingeleverd worden.

Te weinig gezonde bomen om terug te geven

De gemeente Zuidplas stopt met deze actie, omdat het lastig bleek veel deelnemers het jaar erna een gezonde kerstboom terug te kunnen geven. Van de ruim 100 kerstbomen die het afgelopen jaar zijn geplant, zijn er ongeveer nog 30 kerstbomen over. Veel kerstbomen overleefden het niet doordat zij met kerstversiering binnen hebben gestaan en daarna in de zachte winter, de hete zomer en het warme najaar geen ideale omstandigheden hadden om te kunnen overleven. 

Enthousiast over zorg voor kerstbomen

De deelnemers van Zorgboerderij De Bovenstee, die de afgelopen jaren het kerstbomenbos met veel plezier verzorgd hebben, gaan wel door met het kerstbomenbos op hun eigen terrein aan de Provincialeweg 5 in Moordrecht. De voorwaarden zijn hiermee wel iets veranderd. Lees hierover meer in de bijlage ‘Langer leven voor uw kerstboom‘ op deze pagina.

Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Parkeerplaats WC Dorresteijn nabij glascontainers van 12.00 tot 13.45 uur.
  • Parkeerplaats Colorado/Litani 12.00 tot 13.45 uur 
  • Parkeerplaats Raadhuisplein (gedeeltelijk) van 14.00 tot 16.00 uur 
  • Parkeerplaats Schelde nabij fietstunnel van 14.00 tot 16.00 uur

Moordrecht

  • Land voor Water, hoek Reigerdreef van 12.00 tot 13.45 uur
  • Parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas van 14.00 tot 16.00 uur 

Moerkapelle

  • Parkeerplaats Op Moer van 12.00 tot 16.00 uur.

Zevenhuizen

  • Dorpshuis Swanla van 12.00 tot 13.45 uur 
  • Koning Willem Alexanderlaan/Soestdijkstraat van 14.00 tot 16.00 uur

Oud Verlaat

  • De Vierkap van 12.00 tot 13.00 uur

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.