Weerstand plannen geluidswand speeltuin, gemeente gaat in gesprek

Een speeltuintje aan de Polderdreef in Nieuwerkerk aan den IJssel zorgt al enige tijd voor flink wat onrust onder veel inwoners sinds er een bericht op onze Nieuwerkerkse Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker verscheen waarin te lezen is dat de gemeente Zuidplas voornemens is een geluidswand te plaatsen rondom de speeltuin om zo geluidsoverlast van spelende kinderen te voorkomen.

De gemeente Zuidplas geeft aan met de komst van deze wand tegemoet te komen aan uitkomsten uit een eerdere buurt-enquête. Daaruit zou naar voren zijn gekomen dat omwonenden geluidsoverlast zouden ervaren van spelende jeugd. Maar veel omwonenden van de speeltuin geven aan helemaal geen last te ervaren van spelende jeugd en zich niet te herkennen in de uitkomsten van deze enquête.

Een woordvoerder van de gemeente Zuidplas laat aan de lokale nieuwssite Gouwe IJsselnieuws weten dat uit onderzoek zou blijken dat 30%  van de omwonenden last heeft van het geluid. “Op basis van de enquête  heeft de gemeente in algemene zin gezocht naar de meest passende oplossing. Er is voldoende draagvlak voor het plaatsen van het geluidsscherm, waarbij 100% draagvlak als niet realistisch wordt beschouwd” 

Begrip voor de plannen van de gemeente Zuidplas is in de zeer vele reacties niet terug te vinden,

zijn ze gek geworden? Een stilte bord in een speeltuin, mag er dan echt niks meer? Dat is toch niet de manier om als kind op te groeien.

Wij (bewoners) van de polderdreef mogen geen dichte schutting plaatsen bij het fietspad omdat dit een gevaarlijke situatie zou creëren voor fietsers… De gemeente mag dit dan wel?

Inmiddels is Stichting Onbeperkt Zuidplas, welke belangen behartigt voor de buurtbewoners, met de gemeente Zuidplas in gesprek. In eerste instantie zou deze stichting komende week samen met buurtbewoners en gemeente in gesprek gaan in de speeltuin. De stichting laat nu weten een zeer constructief gesprek te hebben gevoerd met de verantwoordelijk ambtenaren voor de aanpassingen aan de speeltuin aan de Polderdreef en dat een eerder gepland bezoek niet de juiste setting is. ¨In samenwerking met ons zal er nu een informatieavond worden georganiseerd voor omwonenden. Datum en tijd volgen nog.

foto: Leen de Koning

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.