Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk boekt eerste zege van het seizoen

De vreugde in de slotminuut was zaterdagmiddag 18 november groot, toen invaller Jayson Vermeulen een scherpe voorzet van Ayrton Verlaan achter de geslagen doelman Dylan Kuiper van Verburch schoot en zijn ploeg daarmee aan de leiding bracht. In de blessuretijd stelde de teruggekeerde doelman Kevin de Geus de kleine marge veilig door met een katachtige reactie redding te brengen. Het waren bovendien de weinige opwindende minuten van een matig duel van beide ploegen. Voor Nieuwerkerk stond vandaag het resultaat voorop, want nogmaals puntenverlies lijden kon de ploeg van trainer Michel van Noort gezien de positie op de ranglijst zich niet veroorloven.

De ziekenboeg was flink leeggelopen. Voor Bart Meeske, Stefan van Diest en Kevin de Geus betekende het zelfs het eerste competitieduel van dit seizoen. Daarentegen staat nu sinds vorige week aanvoerder Stefan van der Vlegel op de absentielijst en waren ook Remco Langerveld en Kas Hoenderop niet inzetbaar.

Een straffe wind en striemende regen waren nu niet bepaald ideale omstandigheden voor goed spel, maar beide ploegen waren ook niet in staat lang in balbezit te blijven. Veel passes verdwenen of buiten de lijnen of bij de verkeerde kleur. Doelgevaar was er in de eerste helft aan beide kanten nauwelijks. De bezoekers hadden in de 23e minuut een eerste poging. Nieuwerkerk moest daarop nog langer wachten. Een 0-0 ruststand was derhalve niet echt verwonderlijk.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Op die manier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was het wachten op die ene goede aanval, want het werd steeds duidelijker dat zo’n moment weleens de wedstrijd zou kunnen gaan beslissen. Trainer Michel van Noort bracht in de 55e minuut Xander Laanen voor Ivanildo Misidjan die niet verder bleek te kunnen. Twintig minuten later kwamen Ayrton Verlaan en Stefan van Diest voor Philippe den Hartog en Bart Meeske. Nauwelijks vijf minuten later bracht trainer Michel van Noort ook Jayson Vermeulen en Bilal Ouahabi voor Rowendey Schoop en Shane van den Engel. Trainer John Zuijderwijk van Verburch wisselde er in deze fase ook lustig op los en zo stonden in het laatste kwartier van de wedstrijd veel nieuwe spelers op het veld. Nu leek de wedstrijd ook wat meer los te komen. Er was in de 79e minuut een knappe redding nodig van doelman Kevin de Geus om een achterstand te voorkomen. Nieuwerkerk probeerde nu voornamelijk via de rechterkant een paar keer uit te breken, maar Verburch behield daar de controle. Tot aan de slotminuut, toen brak  Ayrton Verlaan wel succesvol uit en leverde een prima strakke voorzet in de voeten van de attent doorgelopen Jayson Vermeulen. 1-0 (!) en sportpark Dorrestein ontplofte bijna. Verburch gaf zich nog niet gewonnen en was ver in blessuretijd uit een vrije trap dichtbij succes, maar doelman Kevin de Geus gaf zijn terugkeer in het elftal na lang blessureleed extra glans met zijn schitterende redding in de verre hoek. Het eindsignaal van scheidsrechter Mitchell Schuurman zorgde even later voor grote opluchting bij spelers, staf en iedereen die Nieuwerkerk een warm hart toedraagt.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek –  Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Bart Meeske (75. Stefan van Diest) – Ivanildo Misidjan (55. Xander Laanen) – Shane van den Engel (79. Bilal Ouahabi) – Philippe den Hartog (75. Ayrton Verlaan) – Rowendey Schoop (79. Jayson Vermeulen) – Marijn Langhorst

Verslag: Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: