Voordracht genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2023 bekend

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas heeft uit de aangedragen kandidaten drie genomineerden geselecteerd. Zij horen op donderdag 9 november 2023 wie naar huis gaat met de Cultuurprijs 2023. Dit zijn de drie voorgedragen genomineerden:

Molen Kortenoord
Project “Met de wieken in de wind” in samenwerking met Atelier Teuneke en leerlingen van het Thorbecke College.

Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp
Project “Het verzet van Wim en Sien Sprenger” in samenwerking met Historische vereniging Moordrecht en zijdelings het Theater voor Iedereen.

Esther Erdtsieck-Blaaser
Boek over Jan Blaaser, haar vader.

De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2023 wordt op donderdagavond 9 november 2023 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Frans Klovert in Theater Swanla te Zevenhuizen.

Cultuur ‘in the spotlights’
Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in ‘the spotlights’ die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en die Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object, dit jaar door kunstenaar Adriana Bontebal. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Het stimuleert en inspireert bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.


Onafhankelijke jury

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid, Peter Schilthuizen en Piet Smal.

( Kopfoto: Project “Met de wieken in de wind” Jan Trouwborst).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.