Koninklijke onderscheiding bestuurslid van Stichting Molen Kortenoord Nieuwerkerk aan den IJssel

Terwijl Burgemeester van Zuidplas Koninklijke Onderscheidingen uitreikte aan enkele inwoners van Zuidplas, werd Capellenaar Rob Rosbergen woensdag 26 april verrast door de Capelse burgemeester Peter Oskam met een koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Rosbergen zet zich al meer dan 20 jaar in als bestuurslid van Stichting Molen Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Samen met andere vrijwilligers heeft hij de oude overgebleven stomp laten herrijzen in een prachtige werkende korenmolen. Hij heeft zich ingezet voor fondsenwerving zodat er geld beschikbaar kwam voor herbouw, nu wordt geld / subsidies aangewend voor het in stand houden en onderhoud van de molen. Tevens is hij al ruim 5 jaar actief bestuurslid van Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas en mentor en mantelzorger voor een voormalig vrijwilliger van de molen die inmiddels hulpbehoevend is.

Kopfoto: foto: Dick Groenendal/Jan Kok.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.