Komend weekend geen treinverkeer Nieuwerkerk aan den IJssel, NS zet bussen in

Aankomend weekeind werkt ProRail aan het spoor rond Gouda. Daarom rijden er 16 en 17 september geen treinen van en naar Gouda. Doorgaande reizigers naar Utrecht Centraal en verder wordt geadviseerd om te reizen via Schiphol Airport of Alphen a/d Rijn. Tussen Den Haag Ypenburg en Gouda, Alphen aan den Rijn en Gouda, Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda en Woerden en Gouda zet NS bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte.

Er rijden NS-bussen tussen:
– Gouda – Alphen a/d Rijn: stopbus
– Den Haag Ypenburg – Woerden (zonder stop op Gouda Goverwelle): stopbus
– Gouda – Gouda Goverwelle: taxibusje
– Gouda – Nieuwerkerk a/d IJssel: snelbus

Reizigers kunnen gebruik maken van een omreisroute of NS-bussen. Op deze pagina staat meer informatie over alternatieve reismogelijkheden. Tijdens de werkzaamheden adviseren we reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl.

Op zaterdag 16 september rijden er tot 10:00 uur ook geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Nieuwerkerk a/d IJssel. Er rijdt dan een stopbus, die ook doorrijdt naar Gouda.

Situatietekening Gouda september

Werkzaamheden
ProRail werkt bij station Gouda aan kabels en leidingen. Die worden verlegd zodat er nieuwbouw mogelijk is aan de zuidkant van het station. De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers gelegd zodat de woningbouw van start kan gaan. Daarnaast worden bovenleiding en spoorstaven vernieuwd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.