Vlootschouw afgelast door dreigende sfeer


Stichting Evenement heeft het evenement de vlootschouw af moeten lasten vanwege een dreigende sfeer rond het evenement. Een bewoner wil niet dat de vlootschouw doorgang heeft in verband met een gevoel van mogelijke overlast.

De organisatie heeft inmiddels bij de gemeente aangegeven dat zij niet kunnen waken over de veiligheid van haar vrijwilligers en de bezoekers van de vlootschouw, waaronder veel kinderen. Stichting Evenement heeft nog geen vergunning ontvangen maar wel de toezegging van de gemeente Zuidplas dat deze onderweg is. De bewoner is het hier niet mee eens omdat er geen bezwaar gemaakt kan worden en inmiddels is dit opgelopen tot een incident waarbij politie en ambulance ter plaatse moest komen.

“Dit heeft een enorme impact op onze vrijwilligers gehad en zij willen nu niet meer verder vanwege de dreigende sfeer” legt Paul van Waasdijk uit namens de stichting. Stichting Evenement heeft dit, ook in goed overleg met de gemeente Zuidplas, besloten. De belangrijkste reden is de dreigende sfeer die nu is ontstaan en niet lijkt opgelost te worden voor het evenement.
Het bestuur van de stichting vindt het erg vervelend dat een evenement, waar honderden mensen plezier hebben, niet door kan gaan maar er is volgens van Waasdijk een grens overschreden. De stichting weet nog niet hoe het nu verder moet bij toekomstige evenementen, bij alle vrijwilligers zit de schrik er behoorlijk in en zijn de emoties inmiddels hoog opgelopen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.