Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist Een Dag vol Muziek, Cultuur en Historie

Het charmante Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt op zaterdag 9 september omgetoverd tot een bruisend spektakel tijdens het evenement “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist!” Dit unieke initiatief, dat tevens samenvalt met de Open Monumentendag, belooft een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud.

The River Big Band, braderie en spellen

Het programma barst van de activiteiten die de bezoekers zullen vermaken en inspireren. Om 10:00 uur begint The River Big Band te spelen op de Dorpsstraat. Om 10:30 uur wordt het evenement officieel geopend, waarna The River Big Band verder speelt. Bezoekers kunnen vervolgens struinen langs de braderie, waar trotse winkeliers hun producten presenteren. Voor de jongste bezoekers zijn er oudhollandse spelletjes rondom de kerk. Van 10:00 tot 16:00 uur is er ook een gezellige braderie in de Dorpsstraat.

Wandel/Speurtocht
Om 13:00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een boeiende wandeling of speurtocht van de Dorpstraat naar muziekschool Moz-Art. In de middag, tussen 14:00 en 16:00 uur, wacht een unieke muziekproeverij en Spelerij The Game-Inn bij muziekschool Moz-Art, waar bezoekers diverse muziekinstrumenten kunnen ontdekken.

Grand Finale bij Moz-Art muziekschool
De grand finale van “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist” vindt plaats om 16:00 uur op het buitenterrein van Moz-Art, met een spetterend optreden van The River Big Band dat je niet wilt missen!

De historische bus die speciaal voor Monumentendag tussen verschillende monumenten rijdt, heeft als opstapplaats Kerkgang 3, bij de Oude Kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zet zaterdag 9 september alvast in je agenda en deel dit geweldige evenement met vrienden en familie. “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist” belooft een dag vol plezier, cultuur en historie te worden die je niet mag missen!

Bruiscafé Nieuwerkerk is een initiatief van MOZ-Art,The Game Inn i.s.m. Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en Stichting ZO!

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.