De Zonnebloem heeft net als vorig jaar, toch weer een vaartochtje georganiseerd!

Afgelopen woensdag heeft de Zonnebloem weer een geweldig uitje gehad. Een rondvaart op de Zilvermeeuw in de Biesbosch met een high tea. Het weer was geweldig en de vrijwilligers hadden voldoende zonnebrand mee om te gebruiken als de zon al te uitbundig was. Nou dat was de zon inderdaad, maar gelukkig konden de deelnemers én de vrijwilligers ook terecht in een met airco gekoelde zaal. Hier werd ook de high tea geserveerd.

De bus moest dit keer van ver komen en was niet goed bekend met de situatie in Nieuwerkerk. Na enige vertraging waren we dan toch rond 10.30 uur vanaf de Meander op weg met een volle bus. Onderweg hadden we wat vertraging door files. Hierdoor kwamen we net op tijd aan voor de boot in Drimmelen.

De rondvaart door de Biesbosch en de uitgebreide high tea werden door iedereen zeer gewaardeerd. Het gebied is dan ook prachtig. Iedereen was zeer uitgelaten. Onze deelnemers vinden bijeenkomsten zoals deze ook van grote waarde om weer mensen tegen te komen. Zelf komen ze door hun beperkingen er zonder hulp niet aan toe om er op uit te gaan. En de hulp was er ook deze activiteit weer met onze vrijwilligers.

Na terugkomst bij de aanlegsteiger in Drimmelen stond de bus weer gereed voor de terugkeer naar huis. Rond 17.00 uur leverde vrijwilligers de laatste deelnemers thuis af. De deelnemers konden terugzien op een geslaagde en zeer vermoeide dag. Zoals één van de deelnemers aangaf: “Zo’n uitstapje is net een vakantie, ik kom anders nooit meer het huis uit!”

En een vrijwilliger vond dat zo’n reactie precies aangaf waarvoor de Zonnebloem er is.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.