Koningsdag: veel kinderactiviteiten en kleedjesmarkt in Oude Dorp

Stichting Evenement is verheugd dat de kleedjesmarkt doorgang kan hebben door de samenwerking met het BIZ en de winkeliers van het Oude Dorp in Nieuwerkerk. Wel zijn er wat spelregels vanuit de vergunning waar Stichting Evenement de bezoekers en bewoners op willen wijzen.

Tijdens de dag zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Er komen diverse DJ-s muziek draaien en zal er een rad van avontuur zijn voor kinderen met leuke prijzen en kunnen ze smullen van poffertjes en verse stroopwafels. Achter de voormalige winkel van het Kruidvat worden door de waterscouting allerlei spelletjes georganiseerd.

Op de Kerklaan en de Dorpsstraat is de traditionele kleedjesmarkt voor de kinderen. Hiervoor geldt er wel een parkeerverbod op de Kerklaan en de Dorpsstraat op 27 april al op middennacht tot aan 18:00 uur. Vanaf 06:00 uur zijn deze straten, ook voor omwoners, afgesloten bij de Dreef, de Schoolstraat, de Gele Brug en Eureka.

Niet verkochte spullen weer mee naar huis!

Een van de voorwaarden om deel te nemen aan de kleedjesmarkt is dat iedereen zelf zijn eigen afval en niet verkochten spullen weer mee moet nemen. Het is niet toegestaan om dat als afval te laten staan en Handhaving van de gemeente Zuidplas heeft al laten weten hierop te controleren. Wie afval laat staan kan daarmee het risico lopen op een boete. Stichting Evenement hoopt echter dit niet nodig is en dat de dag geheel feestelijk verloopt.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.