Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk boekt 3-0 zege op Strijen

Nieuwerkerk begon zaterdag 25 maart niet best aan de wedstrijd en mocht doelman Kevin de Geus dankbaar zijn voor twee belangrijke reddingen in de openingsfase. Daarna werd de thuisploeg wakker, greep het initiatief en gaf Strijen geen verdere kans op succes. Voor twee spelers was het vandaag een bijzondere dag. Bilal Ouahabi speelde zijn 100ste wedstrijd en Marijn Langhorst maakte zijn officiële competitiedebuut.

Buiten de nog altijd geblesseerde Remco Langerveld had trainer Ron Luijten zijn voltallige selectie beschikbaar. Hij zag geen reden na de 0-1 zege op Heinenoord van vorige week een wijziging in zijn team aan te brengen en dat betekende dat Rick Kramer opnieuw aan de linkerkant voorin aan de aftrap stond.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Collin Bosschieter probeerde Strijen druk te zetten op de thuisploeg dat in de beginfase wat apathisch stond toe te kijken en niet echt bij de les was. De enige die wel scherp begon aan Nieuwerkerkse zijde was doelman Kevin de Geus. Hij behoedde zijn ploeg in de eerste vijf minuten tweemaal met knappe reddingen voor een vroege achterstand. Nieuwerkerk liet in de 10e minuut via Stefan van der Vlegel voor het eerst iets zien. Een knappe aanval over de linkerkant bracht de aanvoerder in balbezit maar hij vond doelman Thijs Roobol van de bezoekers op zijn weg. Dit overkwam Stefan van Diest eveneens na een mooie één-twee combinatie door het midden met Rowendey Schoop. In de 19e minuut was het dan toch raak. Een kort genomen hoekschop werd door Stefan van der Vlegel met precisie bij de tweede paal op het hoofd gelegd van de vandaag sterk spelende centrale verdediger Maurice Treffers. Die knikte feilloos binnen. Strijen dat nu probeerde via uitvallen er uit te komen, werd geregeld al vroegtijdig op het middenveld een halt toegeroepen door het blok Stefan van Diest en Rens Herweijer.  Het was nu meer wachten op een tweede treffer van Nieuwerkerk, maar opnieuw was doelman Thijs Roobol namens Strijen op zijn post bij schoten van Stefan van der Vlegel en Rick Kramer.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Rick Kramer mikte in vrije positie hoog over en enkele minuten later werd een treffer van Stefan van der Vlegel vanwege buitenspel afgekeurd. In de 65e minuut kwam Tijani Tjin-Asjoe centrumspits Rowendey Schoop aflossen die direct veel energie in zijn invalbeurt stopte. Nieuwerkerk kwam in de 72e minuut op 2-0. Een voorzet van Rick Kramer werd door Menno Homan met moeite onder controle gebracht. Zijn actie zette doelman Thijs Roobol van Strijen toch op het verkeerde been en knullig verdween de bal in het doel. In de 75e minuut was het eerst de eer aan Bilal Ouahabi voor zijn 100ste optreden en vervolgens debuteerde Marijn Langhorst in zijn eerste competitieduel. Rens Herweijer en aanvoerder Stefan van der Vlegel verlieten het veld. In de 82e minuut werd doelman Kevin de Geus zowaar door Strijen nog een keer op de proef gesteld, maar de doelman redde prima met twee vuisten. In de slotseconden viel alsnog een derde treffer. Stefan van Diest won nog maar eens een duel op het middenveld en stuurde meteen Philippe den Hartog de diepte in. Hij behield overzicht en gaf doelman Thijs Roobol geen schijn van kans met zijn bekeken schuiver in de verste hoek. Even later floot scheidsrechter Collin Bosschieter af en boekte Nieuwerkerk met dit resultaat de 11e overwinning van het seizoen.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Stefan van Diest – Rens Herweijer (75. Bilal Ouahabi) – Stefan van der Vlegel (75. Marijn Langhorst) – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (65. Tijani Tjin-Asjoe) – Rick Kramer

Verslag: Paul van Leeuwen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.