Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk geeft zege in slotseconden uit handen

Dat juist de doorgaans zo betrouwbare en ervaren verdediger Menno Homan in de slotseconden zo knullig in de fout ging en daarmee de zege uit handen gaf, was vooral jammer voor Marijn Langhorst die bij zijn debuut dacht de winnende treffer te scoren. Maar dat gold zeker ook voor doelman Finn Koudijs die een paar cruciale reddingen had en een uitstekende wedstrijd keepte.

Trainer Ron Luijten kende zaterdag 25 februari de nodige personele problemen. Zo waren Bart Meeske, Maurice Treffers, Rens Herweijer, Philippe den Hartog vanwege blessures niet beschikbaar. Remco Langerveld had zich bovendien ziek afgemeld. Ook doelman Kevin de Geus had rugproblemen, zat wel op de bank, maar daarentegen wordt hij wel vaker in vriendschappelijke duels en bekerwedstrijden vervangen door O23-doelman Finn Koudijs. 

De eerste helft van de Nieuwerkerkers was bijzonder matig. Slordigheid in de passing voerde veelal de boventoon. DONK kon op die manier makkelijk in de strijd meegaan en Nieuwerkerk kreeg de wedstrijd daardoor niet echt onder controle. DONK werd zelfs in de eerste minuut extra geholpen toen Kas Hoenderop bij een luchtduel de bal door zijn directe tegenstander tegen de hand zag gekopt met een benutte strafschop tot gevolg. De gelijkmaker viel in de 12e minuut. Bilal Ouahabi won zijn duel en bereikte Rick Kramer. Die stuurde Rowendey Schoop met een bekeken steekpass de diepte in. De spits ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot beheerst langs de doelman van de bezoekers. Beide ploegen kregen kansen op meer. In de 43e minuut onderscheidde doelman Finn Koudijs zich door een inzet van dichtbij met een snelle reflex onschadelijk te maken. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft speelde de ploeg van trainer Ron Luijten wel wat zorgvuldiger. Stefan van der Vlegel had direct na rust zijn ploeg al op voorsprong kunnen zetten, maar nauwelijks een minuut erna was het doelman Finn Koudijs die zich opnieuw met een katachtige reactie van dichtbij onderscheidde. Dit herhaalde hij een vijftal minuten later nog een keer. Aan de andere kant leek Rowendey Schoop op weg naar 2-1 op een dieptepass van Stefan van der Vlegel, maar de aanvalsleider gleed weg en verprutste daardoor de kans op succes. Een drievoudige wissel in de 60e minuut aan de kant van de thuisclub, bracht ook meer initiatief die Nieuwerkerk nodig had. Rowendey Schoop, Sander Laanen en Kas Hoenderop verlieten het veld. Jens Goosens, Mike Janssen en debutant Marijn Langhorst kwamen voor het drietal in de plaats. Het werd direct de beste fase van Nieuwerkerk. DONK moest terug en een treffer kon niet uitblijven. Stefan van der Vlegel zag zijn inzet eerst door de DONK doelman gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Marijn Langhorst. Er leek de rest van de speeltijd geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisploeg tot het ongelukkige moment van Menno Homan in de laatste seconden van de wedstrijd, waarvan DONK dankbaar gebruik maakte en met een daverend schot de niet meer verwachte gelijkmaker binnenschoot. 

Opstelling: Finn Koudijs – Shane van den Engel – Kas Hoenderop (60. Marijn Langhorst) – Menno Homan – Rens Blok – Rick Kramer – Stefan van Diest – Xander Laanen (60. Jens Goosens) – Bilal Ouahabi – Rowendey Schoop (60. Mike Janssen) – Stefan van der Vlegel 

Verslag: Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.