Drie aanhoudingen in onderzoek naar internetoplichting

Afgelopen periode draaide de teamrecherche WaddinxveenZuidplas een omvangrijk onderzoek naar internetoplichting. In deze zaak werden onder meer acht iPhones afhandig gemaakt van nietsvermoedende verkopers. De drie verdachten zijn jongemannen uit deze omgeving.

De handelswijze was daarbij meestal als volgt: verdachten reageerden via internet op advertenties en kwamen tot een zogenaamde koopafspraak. Ze gingen er vervolgens zonder te betalen als een speer met de telefoon (of ander product) vandoor.

In totaal waren er in deze zaak zestien aangiften, en helaas dus evenveel slachtoffers. Zij bleven na de ‘straatroof’ vaak beduusd achter door wat hen zojuist overkomen was.

Een viertal van hen werd niet beroofd, maar via internet opgelicht met nep iPhones. Verdachten boden deze als echt aan en pas later ontdekten de slachtoffers dat ze een kat in de zak hadden gekocht, en dus waren opgelicht.

Afgelopen maandag hield de politie de derde verdachte in deze zaak aan. Donderdag oordeelde de rechter-commissaris dat deze verdachte, uit vrees voor herhaling, nog 14 dagen in bewaring blijft.

De andere twee verdachten in deze zaak waren al eerder op heterdaad aangehouden. Nadat zij voor de volle prijs van ruim 1000 euro een nep iPhone via Marktplaats aan een van de aangevers hadden aangeboden en in Nieuwerkerk aan den IJssel aan haar hadden verkocht.

Deze twee verdachten zijn momenteel weer op vrije voeten, maar wel uitvoerig gehoord over de diverse oplichtingen en diefstallen. Voor een van hen geldt bovendien schorsende voorwaarden.

De dossiers van alle drie de verdachten zijn compleet. Nu is het aan de rechter om te oordelen.

(bron: politie Waddinxveen/Zuidplas).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.