Zuidplas Sport: Geen winnaar bij Nieuwerkerk tegen Pelikaan

Opnieuw wist Nieuwerkerk niet te winnen van Pelikaan. In de openingswedstrijd van dit seizoen, zaterdag 11 februari, werd Nieuwerkerk weggecounterd en gingen de drie punten naar de ploeg uit Zwijndrecht. Beducht voor eenzelfde scenario begon Nieuwerkerk nu te afwachtend en liet het de bal in de eerste helft te vaak aan de tegenstander. Na rust speelde Nieuwerkerk weer in de eigen kracht, kwam verdiend langszij, maar een tweede treffer viel niet.

Trainer Ron Luijten begon met dezelfde formatie als tegen VVGZ. Absenten waren er niet.

Pelikaan deelde al vroeg in de wedstrijd de eerste speldenprik uit. Toen werd al zichtbaar dat Nieuwerkerk teveel ontzag toonde voor de ploeg uit Zwijndrecht. Ondanks een tegenantwoord in de 6e minuut met een prima combinatie over de linkerkant en een gesmoord schot van Remco Langerveld namens de thuisploeg was er nauwelijks verder een kans of mogelijkheid te noteren. Dat Pelikaan in de 20e minuut de leiding namens (goede aanval en prima afronding van Deveney Veld) wekte dan ook geen verbazing. Tot aan de rust bleef Pelikaan de bovenliggende partij en kreeg het wel enkele mogelijkheden en zette Nieuwerkerk ook na de 0-1 nauwelijks enige druk op de defensie van de bezoekers die daardoor steeds rustig de bal konden laten rondgaan en zodoende een makkelijke en onbezorgde eerste helft kende. Trainer Ron Luijten moest voor rust al noodgedwongen wisselen. Kevin Kamerbeek kon niet verder en werd afgelost door Rens Blok.

Na rust met Levi Sturm en Rens Herweijer voor Rowendey Schoop en Shane van den Engel, tapte Nieuwerkerk uit een geheel ander vaatje en en speelde het met meer energie en nu wel met veel druk op de bal. Het zette de tegenstander nu vast op eigen helft. In de eerste vijf minuten na rust creëerde het al meer kansen dan in de gehele eerste helft. Succes leverde dit nog niet op, maar gaandeweg kreeg Nieuwerkerk de overhand. Rond de 60e minuut kreeg de thuisploeg via Remco Langerveld een paar hoekschoppen. Hij zag vervolgens eerst de kopbal van Levi Sturm door de doelman worden gepareerd en daarna Maurice Treffers ook met het hoofd de lat raken. Rick Kramer kwam in de 64e minuut voor Bart Meeske. Nieuwerkerk bleef de druk opvoeren. Pelikaan kwam er nauwelijks nog uit. In de 71e minuut viel de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Levi Sturm van dichtbij binnengetikt. Het leek nu een kwestie van wachten op de tweede treffer, maar de ijverige Levi Sturm wist een snelle rush niet met een tweede treffer te bekronen (knappe redding van de Pelikaan doelman). In blessuretijd wist ook Maurice Treffers met het hoofd niet doeltreffend af te ronden na de zoveelste hoekschop van Remco Langerveld. Nu ging zijn kopbal over het doel. Even later floot scheidsrechter Mark Vogelenzang voor het einde. Beide ploegen leken niet echt tevreden met dit gelijke spel. Bij Pelikaan was er wellicht het gevoel dat het voor rust meer in had gezeten, alhoewel de Zwijndrechters buiten de openingstreffer dit ook niet in echt uitgespeelde kansen wisten uit te drukken. Nieuwerkerk daarentegen leek vooral na de gelijkmaker de ploeg die het meest aanspraak op een overwinning mocht maken, maar de kansen werden dus niet verzilverd.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske (64. Rick Kramer) – Maurice Treffers – Menno Homan – Kevin Kamerbeek (40. Rens Blok) – Stefan van Diest – Shane van den Engel (46. Rens Herweijer) – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (46. Levi Sturm) – Remco Langerveld

Verslag: Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: