JBN Poll: Inwoners hebben met nieuw systeem afvalheffing Zuidplas geen idee hoe hoog de rekening wordt

Eind deze maand valt bij veel huishoudens in de Zuidplas de aanslag gemeentebelastingen weer op de mat. Nieuw dit jaar is dat hierbij ook de rekening van het (variabele) restafval is verwerkt en dat laatste zou nog wel eens kunnen zorgen voor (nare) verrassingen.

Als wij de peiling op onze populaire facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker mogen geloven heeft een groot deel van de inwoners geen idee hoeveel euro er totaal in rekening zal worden gebracht.

Vanaf mei afgelopen jaar kan de afvalpas gebruikt worden zonder saldo. De stortingen worden achteraf afgerekend via een jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag. Op deze manier kost iedere opening van de container nog steeds € 1,50 maar ziet men het uiteindelijke bedrag pas terug tijdens de gemeentelijke aanslag rekening.

Van de 191 deelnemers aan de poll op de Facebookgroep geeft maar liefst 77% aan geen idee te hebben voor hoeveel euro men de afvalpas over de container sensor heeft geplaatst.

Daarnaast geeft 9% aan het zelf bij te houden, 9% van de deelnemers heeft wel een idee hoeveel men kan verwachten.

Ieder huishouden in Zuidplas heeft vorig jaar een brief gekregen met hierop een inlogcode zodat men op de site van Cyclus ( de vuilophaler) kunt zien hoe vaak u restafval heeft aangeboden. Slechts 2% van de 191 deelnemers logt ook daadwerkelijk in om deze gegevens in te zien.Veel inwoners geven ook aan niet bewust te zijn daadwerkelijk eerder een brief met code van de gemeente te hebben gekregen. 

Het aanvragen van een code ( als het mailadres niet bekend is  bij het afvalbedrijf)  kan via de klantenservice laat het afvalbedrijf Cyclus weten,  al zal men geduld moeten hebben; de gemiddelde wachttijd om een code te ontvangen is gemiddeld 8 weken.

De gemeente Zuidplas geeft zelf geen mogelijkheden aan de inwoners om inzage te krijgen in het afvalstort gedrag. Net als bij de andere gemeentelijke heffingen kan indien gewenst ook de afvalheffingen in 10 termijnen betaald worden.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.