Lokale omroep Dichtbij het Nieuws gaat verder als Zuidplas Vandaag

De lokale omroep voor de gemeente Zuidplas, Dichtbij het Nieuws (DBHN) , heeft vanaf heden een nieuwe naam en een nieuw bestuur. DBHN is de lokale omroep voor de gemeente Zuidplas en gaat verder als Zuidplas Vandaag.

Afgelopen maanden is het bestuur van Dichtbij het Nieuws op zoek gegaan naar opvolgers. Er zijn gesprekken gevoerd en er is besloten het stokje over te dragen. Het nieuwe bestuur geeft op dit moment al de titels Capelle Vandaag en Krimpen Vandaag uit. Huidig voorzitter Garro Wiersema is blij met de komst van een nieuw bestuur. Uit de gesprekken die zijn gevoerd blijkt dat zij de passende kandidaten zijn om de omroep een nieuwe start te geven.

Omdat er een nieuw bestuur is en een nieuwe start wordt gemaakt, is besloten ook de naam Dichtbij het Nieuws aan te passen naar Zuidplas Vandaag. Met de naam wil de omroep een betere connectie opbouwen met de inwoners en de omroep echt een lokaal karakter geven.

Nieuwsvoorziening online

Het nieuwe bestuur heeft gekeken naar de mogelijkheden die mogelijk zijn met de financiële middelen die voorhanden zijn. De nieuwsvoorziening vindt vanaf februari plaats via de website, Facebook en Twitter. Zuidplas Vandaag verzorgt content in de vorm van foto, video, tekstberichten en podcasts. Daarmee wil het nieuwe bestuur de inwoners verzekeren van een nieuwsvoorziening.

Gelijktijdig zal gekeken worden naar mogelijkheden in de toekomst. Daarbij wordt radio op korte termijn via het DAB+’kanaal aangeboden. Daarnaast wordt met verschillende andere mediapartners gepraat over samenwerkingen. We hopen daarmee een netwerk op te bouwen waar informatie en nieuws kan worden uitgewisseld.

Vrijwilligers gezocht

Een goede lokale omroep kan niet zonder de inwoners. Zuidplas Vandaag is daarom op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om met ons je stem te laten klinken en mee te schrijven aan verhalen voor en over de inwoners van de gemeente Zuidplas? Meld je dan aan via redactie@zuidplasvandaag.nl. Er is ruimte voor fotografen, vrijwilligers die video’s willen maken en tekstschrijvers. In overleg kan apparatuur beschikbaar worden gesteld.

Nieuwstips

Heb jij een goed verhaal of leuke foto’s gemaakt? Of organiseer je bijvoorbeeld als sportvereniging of lokaal buurtcentrum een leuk evenement? Meld het ons! Wij besteden graag aandacht aan lokale initiatieven en evenementen en komen als het kan graag langs.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.