Energiebedrijf laat bewoonster Nieuwerkerk aan den IJssel al maanden in de kou staan. Consumentenprogramma Kassa stuurt de Belbus (Video)

In het consumentenprogramma Kassa van BNN/Vara was er zaterdagavond 21 januari aandacht voor mevrouw van der Vlies uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze hoogbejaarde dame trekt al jaren aan de bel vanwege onwaarschijnlijke hoge warmtekosten. De verwarming blijft uit, de energiemaatschappij laat haar in de kou staan.

Een bekend onderdeel van het consumentenprogramma is de “Belbus”, waarin kijkers worden geholpen die klachten hebben over bedrijven of instanties. In 2011 trekt de dan 83-jarige mevrouw Van der Vlies in haar seniorenappartement in Nieuwerkerk aan de IJssel. Het appartement heeft vloerverwarming, wat duurzamer is én het energieverbruik lager houdt. Tenminste, dat is de theorie. Maar vanaf de eerste jaaroverzichten van Eneco en vanaf 2018 Eteck zien mevrouw Van der Vlies en haar dochter Sandra een opvallend hoog verbruik in vergelijking met de andere bewoners op de verdieping.

Als dochter Sandra, die het niet langer kan aanzien, de Belbus inschakelt wordt blijkbaar iemand bij het energiebedrijf wakker. Want wat al die jaren niet kan, waar moeder en dochter voortdurend om hebben gesmeekt, kan nu ineens wel. Het gehele artikel van Kassa BNN/Vara kunt u HIER lezen en hieronder bekijken.

Kopfoto: Beeld: BNN/Vara/Kassa

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.