Nieuwerkerker voor duizenden euro’s opgelicht: Politie geeft beelden verdachten vrij

Het opsporingsprogramma Team West van de regionale zender Omroep West besteedde dinsdag 24 januari aandacht aan een zaak bij en inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel waarbij het slachtoffer voor duizenden euro’s is opgelicht.

Het 69 jarige slachtoffer werd benaderd door iemands die zich voordeed als medewerker van de bank. Met een verhaal over ongebruikelijke transacties op zijn rekening heeft diegene het voor elkaar gekregen dat het 69-jarige slachtoffer zijn pincode gaf en zijn pas liet ophalen. Die is vervolgens uitgebreid gebruikt in Amsterdam.

Omdat ook de opnamelimiet van de rekening is verhoogd, is het gelukt om ruim 10.000 euro te stelen. Op beelden van een kledingwinkel in de Utrechtsestraat is te zien dat vier mannen aan de kassa staan om kleding af te rekenen.

Twee van die mannen zijn vervolgens ook te zien bij verschillende geldautomaten, waar nog eens duizenden euro’s worden opgenomen.

De uitzending van Team West kunt u HIER bekijken.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.