Sportstichting Zuidplas zet zich in voor een sociaal veilig sportklimaat

Sportverenigingen zijn bij uitstek de plek om in een veilige omgeving te kunnen ontspannen, te juichen en te genieten. Bestuurders van sportverenigingen in de gemeente Zuidplas kunnen dinsdagavond 21 februari kosteloos deelnemen aan het minicongres Veilig Sportklimaat. Tijdens dit congres, verzorgd door het NOC*NSF Centrum Veilig Sport Nederland, krijgen bestuurders inzichten, adviezen en middelen voor de realisatie van een veilige sportomgeving.

In de topsportwereld staat een sociaal veilig sportklimaat al geruime tijd op de agenda. Een dergelijk klimaat is voor de breedtesport net zo belangrijk. In het nieuwe sportakkoord dat Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport, heeft gesloten, worden meer eisen gesteld aan een veilig sportklimaat in de breedtesport. Sportstichting Zuidplas biedt de besturen van sportverenigingen in de gemeente Zuidplas nu de mogelijkheid om hun kennis rond een sociaal veilig sportklimaat te vergroten. Integriteit, grensoverschrijdend gedrag, gedragscodes en gedragsregels zijn onderwerpen die onder meer aan bod zullen komen tijdens het mini congres. Aan de hand van vragen die bestuurders van te voren kunnen insturen wordt het interactieve gedeelte vormgegeven.

De avond is primair gericht op bestuursleden. Natuurlijk kunnen coaches, trainers en vertrouwenspersonen bij dit minicongres Veilig Sportklimaat aanschuiven. Voor de besturen van verenigingen die bij het congres aanwezig zijn, ligt een mooi ondersteuningspakket te wachten. Aanmelden kan nog tot 7 februari door een mail te sturen naar verenigingen@sportstichtingzuidplas.nl

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.