Stuk minder kerstbomen ingezameld dan vorig jaar

Inmiddels is bekend hoeveel kerstbomen er dit jaar zijn ingeleverd, in totaal 3411 stuks, en dat zijn er 827 minder dan vorig jaar.

Toen werden er in de gemeente Zuidplas 4238 bomen opgehaald waarvan er zo’n 60 bomen met kluit opnieuw zijn gepland in de kerstbomenbossen in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. In diverse wijken in Zuidplas werd de afgelopen week flink verzameld en kon men de bomen brengen naar de de speciale inleverlocaties in de gemeente. Zo’n 60 bomen met kluit werden dit jaar niet versnipperd, maar geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essenhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarmee bouwt de gemeente samen met haar inwoners aan een bos én een groener Zuidplas De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee uit Moordrecht en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg uit Nieuwerkerk aan den IJssel onderhouden de bomen. Dit jaar heeft helaas maar de helft van de bomen het overleeft door de slechte weersomstandigheden. Zuidplas hoopt dat het merendeel van de bomen het jaar 2023 gaat overleven. Op basis van het beschikbare aantal kerstbomen ontvangen de deelnemers in december 2023 een mail om een ‘willekeurige’ kerstboom op te halen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.